MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Haz kuyusu

ANA SAYFAGENELHaz kuyusu
Haz kuyusu
15 Eylül, 2024, Pazar 07:10
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Gülden Bulut
Gülden Bulut
yazı içi reklam

Ruhsal haz kaynakları çok sayıdayken, bedensel haz kaynağının sadece cinsellik olduğunu düşünmek büyük bir hatadır. Türlü türlü disiplinlerde beden, ruhsal dahil farklı hazları tadabilmek için bir araçtır. Fakat söz konusu cinsellik olduğunda, kadın-erkek ilişkisinde önemli bir haz kaynağı olarak çiftlerin önünde yer alır.

Ortada koca bir kavanoz çikolata kreması dursun. Uzun zamandır tatlı yemediyseniz, ağzınızın suyu aka aka kavanozu bir an önce nasıl kaşıklayacağınızın hesabını yaparsınız. İşte haz da böyle bir şeydir. Kendinizi hazdan ne kadar uzak tutarsanız haz verecek bir şey gördüğünüzde daha tez saldırırsınız. Aç birinin yediğinden bir tat alabileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kişi ancak yarı tok olduğunda yediğinin lezzetine varabilir. Ruhsal haz kaynakları çok sayıdayken, bedensel haz kaynağının sadece cinsellik olduğunu düşünmek büyük bir hatadır. Türlü türlü disiplinlerde beden, ruhsal dahil farklı hazları tadabilmek için bir araçtır. Fakat söz konusu cinsellik olduğunda, kadın-erkek ilişkisinde önemli bir haz kaynağı olarak çiftlerin önünde yer alır.

Beklemek için geçirilen süre hazzın tadını arttırmaya neden olacaktır. Pandora’nın kutusu uzun süre sonra açılacak olursa sadece güzellikler dışarıya çıkacaktır. Haz daha da çoğalıp kadın ve erkeğe zevkin en keyiflisini yaşatacaktır.

BEKLEMEK İÇİN GEÇİRİLEN SÜRE HAZZIN TADINI ARTTIRIR

Ne yapmak gerekir? Aceleyle ve dürtüsel davranıp bedenleri buluşturmalı mıdır, yoksa hazza ulaşmadan önce beklemeli midir? Sevgililer birbirlerini keşfe çıkmışken sır dolu bedenlerini de keşfetmek isterler, ama âşıklar cinsellik hazzının kuyusuna dalıp birbirlerini es de geçebilirler. Hazzı ertelemek onun varlığını yok saymak değildir. Beklemek için geçirilen süre hazzın tadını arttırmaya neden olacaktır. Pandora’nın kutusu uzun süre sonra açılacak olursa sadece güzellikler dışarıya çıkacaktır. Haz daha da çoğalıp kadın ve erkeğe zevkin en keyiflisini yaşatacaktır.

Haz tuzağından kurtulup, ilişkilerini uzun bir ömre yayan çiftler vardır. Ama çoğu hazzın pençesine yakalanıp, henüz birbirlerini tanımadan ilişkiyi terk ederler. Çünkü uzun süreli ilişki kurmak istediğimiz ortakta aradıklarımız özellikler, kısa süreli bir etkileşimden çok daha yüksek standarttadır. Böyle olunca kişiler yeni bedenleri keşfe çıkarlar. Oysa yapılan araştırmalar tek cinsel ortağa sahip olan kişilerin aldıkları doyumun hem fiziksel zevk hem de tatmin duygusu açısından daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bir de sadece cinselliğe bir eğlence olarak bakan oyuncu âşıklar var. Bu satırları okuyan siz onlardan biri olabilirsiniz. O zaman pekâlâ başka bir oyuncu âşık ile bedenleri kullanarak eğlenebilirsiniz. Ama güvenilir bir ilişki arayan biriyseniz, bu tür âşıkların sizi güvensizlik kazanına atıp bir güzel pişireceklerine emin olabilirsiniz.

Cinsellik fiziksel sevginin bir türüdür. Üremeyi, aile kurmayı ve çocuk sahibi olmayı bu beden sevgisine borçluyuz. Bedeni ruhtan ayırmak ya da ayırmamak tüm filozofların konusu olmuştur. Zira seks asla sadece bedensel bir eylem olmamalıdır. Yabancı bir tenle salt bedensel sınırlı bir sevişme, aslında bir başkasının bedenini kullanarak mastürbasyon yapmaktan öte bir anlam taşımaz. Ancak iki yetişkin, aralarında olumlu bir bağlanma gerçekleştirirlerse, cinsellik hoş ve anlamlı bir deneyim olma dışında bütünün de bir parçası olacaktır. Bir ilişkide kişilerin sözlü iletişimde olduğu kadar cinsel iletişimde de doyuma ulaşması önemlidir.

Aslında çoğumuz cinsel isteği ve diğerini arzulu bir şekilde istemeyi âşık olmak olarak düşünürüz. Aşk ve cinsellik bağlantılıdır, birçok noktada örtüşür. Fakat cinsellik ilişkiyi kuvvetlendirebilirken, yanılgılara ve kendini kandırmaya da bir kılıf olabilir.

AŞK VE CİNSELLİK BAĞLANTILIDIR

Tutku ve şehvetli karaktere sahip olan sevgililer, cinselliğe fazla anlam yükleyebilirler. Doğrudur da, cinsel doyum arttıkça çiftlerde ayrılma oranı azalmaktadır. Bir ilişkide iyi iletişim kadar iyi cinsel iletişim de ilişkinin niteliğine katkıda bulunur. Her iki taraf da cinsel anlamda tatmin edici bir ilişkiyi aşk sanabilir. Aslında çoğumuz cinsel isteği ve diğerini arzulu bir şekilde istemeyi âşık olmak olarak düşünürüz. Aşk ve cinsellik bağlantılıdır, birçok noktada örtüşür. Fakat cinsellik ilişkiyi kuvvetlendirebilirken, yanılgılara ve kendini kandırmaya da bir kılıf olabilir.

Erkekler cinsel arzularını kadına göstermekte ve eyleme geçmekte zorlanmazlar. Çünkü cinsellik özünde erildir fakat erkeklerin sandığından farklı olarak teknikten öte bir şeydir. Kadınların verdiği karar neticesinde cinsellik ya başlar ya da başlamaz. Erkekler ve kadınlar cinselliği farklı farklı yaşarlar. Kadınların cinsel benliklerini kabul etmeleri ve utanç duymadan yaşamaları pek kolay değildir. O yüzden cinselliği yaşamaları daha karmaşık düşüncelerle bütünleşir. Yapıları gereği kadınlar cinselliğe daha duygusal bakarlar. Genellikle erkekler gibi her çiçekten bal almak istemezler. Çünkü bir eşle sürekli birliktelikleri hem daha fazla doyum sunar hem de eşlerine daha fazla bağlanma ihtimalini artırır.

 

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Gülden Bulut
    Gülden Bulut

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Terörist İsrail Türkiye’ye saldırabilir mi?
    Murat Paker
    Murat Paker CHP üzerinden narsisizm, haset ve politik liderlik
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Biz ne yaşıyoruz, biz ne yapıyoruz?
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Gösteri toplumu: Yaşamı geri alabilir miyiz?
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz CHP’nin direniş maratonu ve Türkiye’nin yol ayrımı
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Parti değiştiren başkan, başkanlığı da bırakmalıdır!
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP yönetiminin hiç mi suçu yok?
    Hasan Çetin
    Hasan Çetin Bunsen Komite Raporu: David Koridoru ve Suriye’de Adem-i Merkeziyet
    Sema Erder
    Sema Erder Yolsuzluktan isyana: Devlet-Toplum ilişkilerinde meşruiyetin sorgulanması*
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Voleybol, basketbol, futbol, Ali Koç, liyakat, rekabet
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş 6-7 Eylül Sergisi’ne yapılan saldırı kendisini nasıl deşifre etti?
    Akın Özçer
    Akın Özçer Yanlışta ısrar
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık 12 Eylül’ü yenersek, geleceği kazanırız
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Beleş darının güvercini çok olur!
    Çağhan Uyar
    Çağhan Uyar Kemal Bey’e açık mektup
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı