MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

OAKA bir çılgınlıktır

ANA SAYFAGEZİOAKA bir çılgınlıktır
OAKA bir çılgınlıktır

Atina, hiç kuşkusuz ki bir Olimpiyat şehri ama bir o kadar da basketbol şehri. Maçı, gözlerimi tribünden alabildiğim dakikalarda izledim. OAKA bir çılgınlıktır.

03 Ekim, 2025, Cuma 00:01
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Bilgehan Uçak
Bilgehan Uçak
yazı içi reklam

Gençliğimde Tofaş’ın altyapısında basketbol oynardım.
Eşsiz mutluluklardan payıma düşenin coşkusuyla soyunma odasına döndüğüm de oldu, gözyaşlarımı saklamaya çalışarak da.
Takımca iki kere İspanya’da turnuvaya katıldık, bir kere de ben, takımdan ayrı, Pau Gasol’ün ve daha birçoklarının çıktığı Elite Jove kampına katıldım.
Bu turnuvaların ikincisinde Barcelona’yla oynuyorduk.
Hiç unutmuyorum, oyuna yeni girmiştim, Eray kaçırdığı topun ribaundu alır almaz bana verdi, dipteydim ve boştum.
Bugün bile Barcelona’ya attığım o üçlüğü düşündükçe yersiz mutluluklar yaşıyorum.
Katıldığımız ilk turnuvada ise -yardımcı coach’umuz Milli Takım’da, Beşiktaş’ta, Galatasaray’da ve Anadolu Efes’te senelerce Ergin Ataman’ın yardımcılığını yaptıktan sonra Galatasaray’a başantrenör olarak dönen Yakup Sekizkök’tü- Real Madrid, Pamesa Valencia ve Panathinaikos’la oynamıştık.
O turnuvadaki tek sayımı Panathinaikos’a karşı atmıştım, faul çizgisinden ikide bir.
Benim için basketbolun Yunanistan’la ilişkisi bu karşılaşmayla sınırlı değildi.
Tofaş’ta oynarken basketbol kampları için İspanya haricinde Yunanistan’a da bir kez geldim, Kolindros’ta, daha sonra Olympiacos’un önemli oyuncularından biri olan Mantzaris’le aynı takımda oynamıştık.
Bir süre sonra benim basketbolla sahadaki ilişkim yerini ekran başına bıraktı.
Ve iyi bir EuroLeague izleyici oldum.
EuroLeague, benim için, her şeyden önce dört büyük deplasman demektir; Partizan, Kızılyıldız, Olympiacos ve Panathinaikos.
Hep çok istemişsem de bir türlü bu salonlarda bir EuroLeague maçı izleyememiştim, ama Atina Demokrasi Forumu, EuroLeague’de 2025-2026 sezonunun açılış karşılaşmasının olduğu güne denk gelince ben de senelerdir aradığım fırsatı bulmuş oldum.
OAKA baştan sona bir çılgınlıktır.
Maçtan çok tribüne takılır gözleriniz, hiçbir sözü anlamasanız da taraftarın hırsından ne dediklerini kavrarsınız.
Erkenden salonun yolunu tuttum.
Satın aldığım bileti bir de ayrıca onaylatmam gerektiğini tabii ki bilmiyordum, hiçbir manası olmayan bir sürü işi yaptıktan sonra OAKA’nın büyülü salonuna adım attım.
Gözüme ilk çarpan, Alvertis’le Diamantidis’in tavana asılan formaları oldu.
Ama bunun sebebi baktığım “seviye” de olabilir.
Ne yalan söyleyeyim, tribündeki yerimden parkede oynayan oyuncuları izlemekle Boğaziçi Köprüsü’nden Ortaköy’ü izlemek arasında pek bir fark olmayabilirdi, zira, bileti iki hafta öncesinde almış olmama rağmen ancak üst tribünün en üst sırasında kendime bir koltuk bulabilmiştim -benden yukarıda bir tek çatı vardı.
Saat yaklaştıkça OAKA’nın ateşi yükseldi, sezonun açılış maçı olduğu için oyuncular sahaya tek tek çıkıyor ve tezahüratlarla karşılanıyorlardı.
Basketbolda oyunkurucunun Yunan olması o takımın başına gelen iyi bir şey addedilir; “at, avrat, Yunan guard” sözünü basketbolu seven herkes bilir.
En büyük alkışı bir Olympiacos efsanesiyken Panathinaikos forması giymeyi kabul eden Kostas Sloukas aldı, sanırım Panathinaikoslular onu yeşil formayla gördükçe Olympiacos’a kaptırdıkları kendi efsaneleri Vassilis Spanoulis’in intikamını aldıklarını düşünüyorlar.
Ergin Ataman, Panathinaikos’un başına geçer geçmez senelerdir beklenen EuroLeague kupasını OAKA’ya getirince adeta bir yarı-kahramana dönüşmüş.
Türkiye’den geldiğimi öğrenen kim olduysa “merhaba” yerine “I love Ataman!” demeyi tercih etti.
Atina, hiç kuşkusuz ki bir Olimpiyat şehri ama bir o kadar da basketbol şehri.
Maçı, gözlerimi tribünden alabildiğim dakikalarda izledim.
OAKA bir çılgınlıktır.

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Bilgehan Uçak
    Bilgehan Uçak

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Süreç neden ağırdan ilerliyor?
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Fotoğraflar bize ne anlatıyor?
    Bilgehan Uçak
    Bilgehan Uçak OAKA bir çılgınlıktır
    Alican Uludağ
    Alican Uludağ Son bir yılda yaşananlar: Saray rejimini tahkim etmek
    Erdem Bağcı
    Erdem Bağcı Türkiye'nin önünde duran ekonomik fırsatlar
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Çocuklardan çok mu şey istiyoruz?
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç Taşkent: Tarihle modernitenin avlusu
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Türk-Amerikan ilişkilerinde son durum
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Hiper-gerçekliğin gösterge oyunları: Baudrillard ve Saussure’ü bugüne taşımak
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı