MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Fatih Erbakan: "Bolu Belediye Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanı görevlerinden istifa etmeli"

Ana SayfaGündemFatih Erbakan: "Bolu Belediye Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanı görevlerinden istifa etmeli"
Fatih Erbakan: "Bolu Belediye Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanı görevlerinden istifa etmeli"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bolu Kartalkaya’da 76 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

22 Ocak, 2025, Çarşamba 17:51
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Yetkililerimiz korkunç ihmaller sonucu meydana gelen her facianın ardından yaptıkları gibi, ‘sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacaklarını’ ifade etmişlerdir. Ne var ki milletimiz, bugüne kadar meydana gelen faciaların sorumlularının hak ettikleri cezalara çarptırılmadığını birçok acı tecrübeyle öğrenmiştir. Burada atılması gereken adım, o sıcak saatlerde sorumluluğu birbirine yüklemek için yarışan 'ortak sorumlular', Bolu Belediye Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanının görevlerinden istifa etmeleridir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bolu Kartalkaya’da 76 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. ''Facianın ihmaller sonucu meydana geldiğini'' ifade eden Erbakan, yangın daha devam ederken suçu birbirine atan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın istifa etmeleri gerektiğini savundu.

Erbakan, şu görüşlere yer verdi: "Bolu Kartalkaya’da korkunç ihmaller sonucu meydana gelen yangın faciası hepimizin yüreklerini dağladı. O sıcak saatlerde sadece içeriden bir canımız daha kurtarılır ümidiyle dua ederek beklemeyi tercih ettik. 'Facianın meydana gelmesinde ihmalleri ve kusurları olanların en ağır cezalara çarptırılmaları' talebimizi ise şimdi ifade ediyoruz.

"Taraflar, daha yangın sönmeden suçu ve sorumluluğu birbirlerine yüklemeye çalışıyor"

Daha yangın devam ederken, ortak sorumlulukları bulunan Bolu Belediye Başkanı ile Kültür ve Turizm Bakanı sorumluluğu, suçu birbirlerine atarak işin içinden sıyrılmaya çalışmışlardır. Bu, milyonlarca vatandaşımızın acılarına acı ekleyen bir hissizlik çatışmasıdır. Taraflar sorumluluğu ve suçu birbirlerine yükleyebilmek için yangının tamamen sönmesini, binanın soğumasını bile bekleyememişlerdir.

Yetkililerimiz korkunç ihmaller sonucu meydana gelen her facianın ardından yaptıkları gibi, ‘sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacaklarını’ ifade etmişlerdir. Ne var ki milletimiz, bugüne kadar meydana gelen faciaların sorumlularının hak ettikleri cezalara çarptırılmadığını birçok acı tecrübeyle öğrenmiştir.

Burada atılması gereken adım, o sıcak saatlerde sorumluluğu birbirine yüklemek için yarışan 'ortak sorumlular', Bolu Belediye Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanının görevlerinden istifa etmeleridir. Bolu Belediye Başkanı bugüne kadar sorumlu olduğu ildeki görevlerini yerine getirmekten çok daha fazla, üzerine vazife olmayan işlere girmiş, hukuksuzluklarını kendisinin de ifade ettiği üzere ırkçı, faşizan uygulamalara imza atmıştır. Bolu Belediyesinin facialarla mücadele noktasında ne kadar yetersiz, ne kadar ihmalkâr olduğu bu vesileyle iyice ortaya çıkmıştır.

"Bakanlık denetimden sorumludur"

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu tesislerdeki denetimlerden birebir sorumludur. Kamuoyu, her iki isimden de sorumluluklarının gereğini yerine getirerek istifalarını sunmalarını beklemektedir. Faciada hayatlarını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, yakınlarına ve milletimize ise başsağlığı diliyorum."

Bolu Belediyesi’nin facialarla mücadele noktasında ne kadar yetersiz, ne kadar ihmalkar olduğu bu vesileyle iyice ortaya çıkmıştır.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu tesislerdeki denetimlerden birebir sorumludur.

Kamuoyu, her iki isimden de sorumluluklarının… pic.twitter.com/9ug6xxmbXH

— Dr. Fatih Erbakan (@erbakanfatih) January 22, 2025
  • Spinoza Problemi’nden Naziler, Tolstoy ve Ayetullah Muntazırî’ye (1) Spinoza Problemi’nden Naziler, Tolstoy ve Ayetullah Muntazırî’ye (1)
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Yeniden Refah PartisiFatih ErbakanBolu KartalkayaYangın

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Herkül Millas
    Herkül Millas Türkiye gelişmedi mi, yoksa geri mi kaldı?
    Onur Tuğrul Karabıçak
    Onur Tuğrul Karabıçak 5 Soruda AKP iktidarına karşı nasıl direneceğiz: Toplumsal müzakere, yurtdışından örnekler ve iktidar pratikleri
    Bora Şahin
    Bora Şahin Kadıköy’de üç milyarder
    Gülşah Eker
    Gülşah Eker Kent, Mekân, Geçicilik (2)
    Bekir Ağırsoy
    Bekir Ağırsoy The Piano: Yönetmeni kadın olan en iyi film
    Bilal Sambur
    Bilal Sambur Kadın ve aile tartışmasının arkaplanı
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz CHP’siz yeni sürecin imkansızlığı  
    Hakan Şahin
    Hakan Şahin Disiplin, ölüm ve sessizlik
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Yıkımın adı Jarhanpur, acının adı Filistin
    Deniz Nas
    Deniz Nas Sosyal Demokrasi ve Sol Liberalizm: Modern siyaset felsefesinde özgürlük ve eşitlik açıklaması
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş Tersine dönen modernleşme
    Gönen Orhan
    Gönen Orhan Belediyeler “rayiç” yerine taş mı yesinler? 
    Akın Özçer
    Akın Özçer Süreç ya da Çözüm Komisyonu
    Yavuz Saltık
    Yavuz Saltık Üretimin ve emeğin sessiz tanıkları: Türkiye’de emeklilik, yaşlılık ve toplumsal adalet
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Komisyonda MHP+CHP+DEM Parti+muhalefet birlikte hareket edebilir mi?
    Özgür Çoban
    Özgür Çoban Almanya'da demokrasinin sessiz intiharı
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Öğrenci konuşmalarının eğitimdeki yeri ve TED-Ed
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç Bilgisiz inanç mı, yoksa bilginin değişken inancı mı?
    SON GELİŞMELER
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı