MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Donald Trump: "Putin benimle mümkün olan en kısa sürede görüşmek istediğini söyledi. Bu savaşı sona erdirmeliyiz"

Ana SayfaGündemDonald Trump: "Putin benimle mümkün olan en kısa sürede görüşmek istediğini söyledi. Bu savaşı sona erdirmeliyiz"
Donald Trump: "Putin benimle mümkün olan en kısa sürede görüşmek istediğini söyledi. Bu savaşı sona erdirmeliyiz"

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, muhafazakarların düzenlediği konferansta konuştu.

23 Aralık, 2024, Pazartesi 15:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, muhafazakarların düzenlediği konferansta, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı çözmeye ilişkin somut adımlar atacağını belirterek, “Başkan Putin benimle mümkün olan en kısa sürede görüşmek istediğini söyledi. Bunun için beklemek zorundayız ama bu savaşı sona erdirmeliyiz” dedi.

ABD Başkanı seçilen ve 20 Ocak’ta görevine başlayacak olan Donald Trump, ABD’nin Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde muhafazakar gruplardan Turning Point USA tarafından düzenlenen dört günlük AmericaFest konferansında 90 dakika süren bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ikinci ABD Başkanlık döneminin nasıl olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, ABD’deki göçmen sayısını, sınır güvenliğinin yetersizliğini, şirketlerdeki çeşitlilik girişimlerini ve Panama Kanalı'nın vergilendirme sistemini eleştirdi. Trump, ayrıca görevine başlar başlamaz Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa ilişkin “somut” adımlar atacağının sözünü verdi.

"Başkan olsaydım bu savaş asla yaşanmazdı"

Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmayı çözme konusundaki kararlılığını dile getirdi. Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini belirterek, "Başkan Putin benimle mümkün olan en kısa sürede görüşmek istediğini söyledi. Bunun için beklemek zorundayız ama bu savaşı sona erdirmeliyiz" dedi.

Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşı, "korkunç ve benzeri görülmemiş bir insani felaket” olarak nitelendiren Trump, bunun "milyonlarca askerin" ölümüyle sonuçlandığını belirtti. Trump, başkanlığı döneminde Ukrayna'daki çatışmaların ve 7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının önlenebileceğini bir kez daha ileri sürerek, "Başkan olsaydım bu savaş asla yaşanmazdı" dedi ve küresel güvenlik manzarasının da çok farklı olacağını dile getirdi.

Trump, Ukrayna'daki çatışmayı göreve geldikten sonra "24 saat" içinde "güç yoluyla barış" olarak adlandırdığı bir stratejiyi uygulayarak çözebileceğini de iddia etti. Ancak bunu nasıl başaracağına dair ayrıntılı bilgi vermedi.

"Başkan olarak ilk günümde, tarihimizdeki en büyük sınır dışı etme operasyonuna başlayacağız"

Trump, ayrıca “ülke sınırlarını kapatma, federal düzenlemeleri sona erdirme, vergileri düşürme, rakiplerini kovuşturma, uyanmayı durdurma ve transseksüel çılgınlığına son verme” sözü verdi. Trump, Amerika'da yeni bir “altın çağın başladığını” vaat ederken, “İşgale son vereceğiz ve 20 Ocak Amerika'da gerçekten kurtuluş günü olacak” dedi.

Trump, konuşmasında, en fazla zamanı göç ve sınır konularına yer verirken, “diğer ülkelerin akıl hastanelerini ve hapishanelerindeki insanları tahliye edip ABD’ye gönderdiği” iddiasını hiçbir kanıta dayandırmadan tekrarladı. ABD’ye yasa dışı yollardan giren insanları göndereceğine dair yemin etti. Trump, “İlk günümde, sınırımızı kapatmak için tarihi bir dizi idari emir imzalayacağım. Aynı gün, Amerikan tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonuna başlayacağız” dedi.

"Transseksüel çılgınlığına son vereceğiz"

Trump, transseksüel bireylere yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Transseksüel çılgınlığına son vereceğiz” diye konuştu. Cinsiyet değiştirme ameliyatlarına değinerek, “çocukların sakatlanmasına son vereceğini” söyleyen Trump, “Erkekleri kadın sporlarından uzak tutacağız. Sadece iki cinsiyetin var olması ABD'nin politikası olacaktır: erkekler ve kadınlar” dedi.

“Uyanmayı (Woke akımını) durduracağız”

Trump, ayrıca kamu kurumları ve özel şirketlerdeki çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarını da hedef aldı ve ABD'de “liyakat sistemine inandıkları için” bu tür programları yasaklayacağını belirtti. Trump, bu tür girişimlere küfürle atıfta bulunarak “Uyanmayı (Woke akımını) durduracağız” diye söz verdi.

“Panama Kanalı'nın ABD'ye iade edilmesini talep edeceğiz”

Panama Kanalı ile ilgili endişelerini de dile getiren Trump, ABD'nin 1970'lerde ortak kontrol döneminden sonra kanalı Panama kontrolüne geri vermeyi kabul etmesini “aptalca” olarak nitelendirdi. Trump, Panama'yı ABD'li nakliyecilerden “gülünç” ve “son derece adaletsiz” ücretler almakla suçladı ve kendi yönetimi altında bu uygulamalara son verileceği sözünü verdi. Trump, “Ülkemizin bu şekilde soyulmasına derhal son verilecek. Bu duracak” diyerek, “Panama Kanalı'nın ABD'ye iade edilmesini talep edeceğiz” tehdidinde bulundu.

Panama Başkanı Mulino: "Panama Kanalı ve komşu bölgesinin her metrekaresi Panama'ya aittir ve öyle kalacaktır"

Panama Başkanı Jose Raul Mulino, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın, özellikle ABD gemileri için transit ücretleri azaltılmadığı takdirde Panama Kanalı'nın kontrolünü geri alma yönündeki tehdidini reddetti. Mulino, dün sosyal medya hesabında yayınladığı videoda kanalın Panama'ya ait olduğunu söyledi. Mulino, “Başkan olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki, Panama Kanalı ve komşu bölgesinin her metrekaresi Panama'ya aittir ve öyle kalacaktır. Ülkemizin egemenliği ve bağımsızlığı tartışılamaz” açıklamasında bulundu.

  • Michelangelo Pistoletto’nun Türkiye’nin sanat piyasası ve adaleti ile olan imtihanı Michelangelo Pistoletto’nun Türkiye’nin sanat piyasası ve adaleti ile olan imtihanı
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Meslek liseleri tartışmaları (1)
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel Sahte diplomalar ve Koçi Bey
    Mehmet Fatih Ceylan
    Mehmet Fatih Ceylan Bitmeyen veya bitirilmeyen çile: Ortadoğu
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Türkiye’de Yargı sorunu geçmişten günümüze süregelen bir kriz
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık Vedat Dalokay’dan Ders Almak
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Trump da Trump!
    Mehmet Şafak Sarı
    Mehmet Şafak Sarı Yapay zeka "silahlanma yarışı"
    M. Coşkun Cangöz
    M. Coşkun Cangöz Aslında vergiyi kim ödüyor?
    Turgay Bozoğlu
    Turgay Bozoğlu Doların saltanatı sarsılıyor: Yeni para düzeninde taht kimin olacak?
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal CHP’nin Komisyon Çıkmazı
    Fatih Öztürk
    Fatih Öztürk Türkiye Cumhuriyeti demokrasisini kurtarmak (2)
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan Belle’nin ölümünü Türkiye’den izlemek 
    Cengiz Kapmaz
    Cengiz Kapmaz 'Çözüm Süreci'nde CHP neden kolay hedef?
    Bilgehan Uçak
    Bilgehan Uçak Kos’un öteki yüzü
    Herkül Millas
    Herkül Millas Türkiye gelişmedi mi, yoksa geri mi kaldı?
    Onur Tuğrul Karabıçak
    Onur Tuğrul Karabıçak 5 Soruda AKP iktidarına karşı nasıl direneceğiz: Toplumsal müzakere, yurtdışından örnekler ve iktidar pratikleri
    Bora Şahin
    Bora Şahin Kadıköy’de üç milyarder
    Gülşah Eker
    Gülşah Eker Kent, Mekân, Geçicilik (2)
    Bekir Ağırsoy
    Bekir Ağırsoy The Piano: Yönetmeni kadın olan en iyi film
    Bilal Sambur
    Bilal Sambur Kadın ve aile tartışmasının arkaplanı
    SON GELİŞMELER
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı