MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat
estheteclinic haber üstü reklam

Ekrem İmamoğlu, Erkan Baş'ı ziyaret etti: "Direnişimizi devam ettiriyoruz"

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu, Erkan Baş'ı ziyaret etti: "Direnişimizi devam ettiriyoruz"
Ekrem İmamoğlu, Erkan Baş'ı ziyaret etti: "Direnişimizi devam ettiriyoruz"

Belediyelere kayyım atanması sonrasında parti liderini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'la görüştü.

09 Kasım, 2024, Cumartesi 12:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış

 

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti liderleriyle önceki gün ve dün yaptığı kayyım gündemli görüşmeler kapsamında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'la bir araya geldi.

Baş ve İmamoğlu, TİP'in Kadıköy’deki İstanbul İl Başkanlığı’nda görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ekrem İmamoğlu; Esenyurt, Mardin, Batman ve Halfeti belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atandığını hatırlattı.

"Bu şehirde ve bu ülkede milletin iradesini yok sayıldığı hatta gasp edildiği bir uygulama modeline karşı bir duruş sergileniyor" diyen İmamoğlu, "Elbette biz direnişimizi devam ettiriyoruz. Hak arama konusunda hukuki yollara devam ederken, vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Muhtelif kampanyalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bunu asla durdurmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Yarın AK Partili bir belediyenin de başına gelebilir"

Belediyelere kayyım atanmasına imkan veren ve 2016'da yürürlüğe giren yasa maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti: "Biz, böyle bir hazırlık yapacağımızı ve bu hazırlığın TBB çatısında hazırlanacağını, farklı siyasi partilerin söylemlerinden, yazılarından veya daha önce verdikleri tasarılardan faydalanarak bir şablon çıkaracağımızı, buradan çıkacak sonucu da ortak bir şekilde Meclis’te gündeme getirilmesini daha geniş hatlarıyla ifade ettik. Sağ olsunlar Sayın Genel Başkanımız, bize destek verdi bu hususta. Bu yerel yönetim hukukunu korumaktır, yerel demokrasinin güçlenmesini sağlama yolculuğudur. Ve tabii ki milletin iradesinin millete ait olduğu yaklaşımının sağlama alınmasıdır. Tüm bu bakış açısıyla, yolculuğumuzu kendilerine aktardık. Bugün CHP ya da DEM Partisi’nin belediye başkanlarıyla ilgili konuyu konuşuyor olabiliriz ama yarınlarda bu kötü uygulama, bugün iktidar partisi AK Partili bir belediyenin de başına gelebilir. Yani bugünü değil, Türkiye'nin geleceğindeki bir kötü uygulamayı ortadan kaldırmak adına da mücadele ettiğimizi düşünüyorum."

Erkan Baş: "Mesele Türkiye'de hukuksuzluğun, anayasasızlığın normalleştirilmesi"

Türkiye’nin çok kötü günlerden geçtiğinin belirterek konuşmasına başlayan TİP Genel Başkanı Baş da "Bu, çok uzun zamandır böyle. Ama herhalde gittikçe dozajı arttırmaya karar veren, başka türlü yönetemeyeceği için dozajı arttıran bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz, genel seçimlerden sonra, Hatay milletvekilimiz Can Atalay'ın tahliye edilmemesi sürecinde ısrarla bir şeyi vurgulamıştık. Mesele Türkiye İşçi Partisi meselesi değil, mesele Can Atalay'ın meselesi değil, mesele Türkiye'de hukuksuzluğun, anayasasızlığın normalleştirilmesi, bunun olağan kabul edilmesi meselesi. Buna karşı direniş hattını, bütün toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte sürdürmek gerektiğini söylemiştik. Maalesef oradaki hukuksuzluk, şimdi belediyeler söz konusu olduğunda, yeniden gündeme gelmeye başladı" dedi.

"Özellikle geçtiğimiz hafta, hepimizi bu ülkenin yurttaşları olarak kaygılandıran bir kayyum süreciyle daha karşı karşıyayız" diyen Baş, "Biz, kayıtsız şartsız, bu kayyum uygulamalarına karşı duruyoruz. Burada meselemiz, belediye başkanının partisi, belediye başkanının kendisinin çok ötesindedir. Bakın; yurttaşın seçme ve seçme hakkı gasp edilmektedir. Yurttaşın iradesi gasp edilmektedir. Bunun Türkiye'nin neresinde olduğunun da hiçbir önemi yoktur. Türkiye'nin herhangi bir ilinde, ilçesinde, yurttaşların seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınıyorsa, bu hepimiz açısından büyük bir tehlikeye işaret ediyor" şeklinde konuştu.

31 Mart 2024 yerel seçiminde CHP'nin birinci parti olduğunu hatırlatan Erkan Baş, "Ama bu, aynı zamanda Türkiye'deki tüm yurttaşların, iktidara karşı tabanda oluşturdukları büyük bir birliğin eseridir. Bu iktidar, 31 Mart günü çok ağır bir yenilgi aldı ve yurttaşa yenildi. Ve anladığımız kadarıyla, o gün bugündür, bu yenilgiyi nasıl tersine çevireceğine ilişkin çeşitli arayışlar içerisindelerdi. Ama topluma umut veremiyorlar, topluma heyecan veremiyorlar, topluma artık güzellik vaat edemiyorlar. Ancak baskıyla, zorla bu işi yapmaya karar vermiş gibi gözüküyorlar. Buna karşı yapılacak tek şey, hep birlikte durmaktır" ifadelerini kullandı.

"İstanbul için kayyum konuşulmasını bile kabul etmiyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanabileceği iddialarına değinen Baş, şunları söyledi: "Şunu da Ekrem Bey'in yanında özellikle ifade etmek istiyorum. Yani İstanbul'dan bahsediyoruz arkadaşlar. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en kıymetli, sayılı kentlerinden bir tanesi. Bunun konuşuluyor olması bile, yani İBB Başkanı'na yargı yoluyla siyaset yasağı getiriliyor, getirilebilir ihtimalini konuşulabiliyor olmasını bile, kabul etmiyoruz. Bakın konuşulabiliyor olmasını bile kabul etmiyoruz. Bunun düşünülüyor olabilmesini, bunun yazılıyor olmasını reddediyoruz. Ve bu kaygımızı da açıkça ifade ediyoruz. Yani burada bu süreçleri normalleştirme, olağanlaştırma, bugün ilçe belediye başkanı, yarın il belediye başkanı, ondan sonra büyükşehir belediye başkanı, nihayetinde en büyük şehrin belediye başkanı gibi bir algı oyunun adımları ise bu, hep birlikte pişman edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunu özellikle vurgulama ihtiyacı hissettim."

"Umarım bir dahaki görüşmemizde farklılıklarımızı konuşuruz"

"Umuyorum Ekrem Bey'le bir dahaki görüşmelerimizde memleketin güzelliklerini konuşuruz. Umuyorum, farklılıklarımızı konuşalım. Yani muhtemelen çok fazla farklılıklarımız var. Bu farklılıklarımız arasında, örneğin hiç anlaşamayacağımız konuları masaya yatıralım, ortaklaşabileceğimiz konuları konuşalım, ama biz bir daha böyle kötü günlerde yan yana gelmek istemiyoruz. İleriyi konuşmak istiyoruz, güzellikleri konuşmak istiyoruz."

Genel Başkanımız Erkan Baş ile TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Örgütümüzdeki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Genel Başkanımız Erkan Baş:

"Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en kıymetli, sayılı kentlerinden bir tanesinden söz ediyoruz.… pic.twitter.com/Q7RGnUyLTa

— Türkiye İşçi Partisi (@tipgenelmerkez) November 8, 2024
  • Halkın iradesi üzerindeki gölgeler ve İmamoğlu Halkın iradesi üzerindeki gölgeler ve İmamoğlu
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Türkiye Belediyeler BirliğiTBBİstanbul Büyükşehir BelediyesiİBBEkrem İmamoğluTürkiye İşçi PartisiTİPErkan BaşKayyum

Yorum Yazın

e-bülten sağ blok
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Hasan Bülent Kahraman
    Hasan Bülent Kahraman 27 Mayıs 1960 Darbesine Yeni Bakışlar (1)
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Erdoğan’ın uğradığı en büyük hezimet
    Adnan Ekinci
    Adnan Ekinci Anayasa Günlüğü - İlk Gün
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık Ey CHP: Titre ve Kendine Dön
    Tuğba Muslu
    Tuğba Muslu Düşünmeyen nesiller projesi
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Beyaz Saray’da aşk başkadır!
    Osman Erden
    Osman Erden “Führer’e İtaat”
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Şirin: Bu kitabı alamayacak babalara ücretsiz ulaştırmak istiyorum
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel İsrail-İran ve Ortadoğu
    Burak Can Çelik
    Burak Can Çelik İsrail-İran geriliminde yeni perde: Son gelişmeler ve bölgesel yansımalar
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal İsrail-İran Savaşı’nın dinamikleri ve Türkiye
    Mehmet Hasgüler
    Mehmet Hasgüler Bir AİHM kararı: Kara haber mi müjde mi?
    Gülseren Aydın
    Gülseren Aydın Meltem Arıkan oyunlarına feminist bakış
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç BOP tıkır tıkır işliyor: Sessiz kartlar, derin hesaplar
    Hakan Şahin
    Hakan Şahin İsrail’in İran Saldırısı Türkiye’ye Neler Söylüyor?
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş Yetimhane dünyanın en ilginç mimari koruma projelerinden biri olabilir
    Turgay Bozoğlu
    Turgay Bozoğlu Nükleer gölge ve ekonomik fırtına: Yeni bir krize hazır mıyız?
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan Bir dostu ölü götürmek
    Bahar Akpınar
    Bahar Akpınar Penelope’nin örgüsünden bugünün kadınlarına: Oyalanmanın, hatırlamanın ve direnmenin ritmi
    Bekir Ağırsoy
    Bekir Ağırsoy 1988-89 En Güzel Futbol Sezonu(muz) (2): Başka türlü bir şey
    SON GELİŞMELER
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    instagram gel gel
    tanpınar haber altı
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı