MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Sevda Karaca'dan Bakan Memişoğlu'na: "Ticarethane olan özel hastaneleri kapatacak mısınız?"

ANA SAYFAGÜNDEMSevda Karaca'dan Bakan Memişoğlu'na: "Ticarethane olan özel hastaneleri kapatacak mısınız?"
Sevda Karaca'dan Bakan Memişoğlu'na: "Ticarethane olan özel hastaneleri kapatacak mısınız?"

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, acil sağlık hizmeti sunmayı reddeden özel tıp merkezini Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sordu.

20 Eylül, 2024, Cuma 13:53
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
yazı içi reklam

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep’te bir markette alışveriş yaparken kalp krizi geçiren bir vatandaşa ,"yetki alanımız dışında" diyerek, acil sağlık hizmeti sunmayı reddeden özel tıp merkezini Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sordu.

Karaca, ''Ticarethane olan özel hastaneleri kapatacak mısınız'' diye sordu.

EMEP'li Karaca'nın iddiasına göre; Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Belkıs Mahallesi'nde bulunan bir markette alışveriş yaparken kalp krizi geçiren Bozan Aslan'a müdahale edilmesi için market çalışanları markete 10 metre uzaklıkta bulunan Özel Vita Line Tıp Merkezi’ne iki kez yardım için başvurdu.

Market çalışanları, hastanenin doktor ve hemşirelerinin kendilerine, "Yetki alanımız dışında, yardımcı olamayacağız" dediği söylemiş ve bir market çalışanı da hastane yetkilisinin kendisine "Tıp merkezi özel bir hastanedir. Özel olarak arayıp çağırılması ve öncelikle hastaneye para yatırılması gerekir" dediğini belirtmişti.

''Kamu eliyle yürütülen sağlık birimleri açılmasını düşünüyor musunuz?"

Söz konusu olayı meclis gündemine taşıyan Karaca, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Karaca, sağlık hizmetinin özelleştirilmesine dikkati çekti. Karasu, Bakan Memişoğlu'na şu soruları yöneltti:

  • Her adım başında bulunan Özel Tıp Merkezlerinin açılmasına hangi amaçla izin verilmiştir? Özel Tıp merkezleri hangi durumlarda vatandaşlara sağlık hizmeti sunmaktadır? Özel Tıp Merkezlerinin yetki alanları nelerdir?
  • En az on uzman hekimle açılması gereken özel tıp merkezlerinde acil durumlarda sağlık hizmeti verilmediği takdirde hangi hukuki ve idari yaptırımlar uygulanmaktadır?  
  • Mevzuatta acil sağlık hizmetlerine ilişkin yükümlülükler açıkça düzenlenmişken Özel Vita Line Tıp Merkezi, acil müdahale yükümlülüklerini neden yerine getirmemiştir? Bakanlık olarak, acil müdahale yükümlülüklerini yerine getirmeyen Özel Vita Line Tıp Merkezi hakkında adli ve idari bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?
  • Özel Vita Line Tıp Merkezi’nin 'Yetki alanımız dışında yardımcı olamayacağız' ne anlama gelmektedir? Açıklar mısınız? Acil müdahale için özel bir yetkiye mi ihtiyaç vardır?
  • Özel Vita Line Tıp Merkezi yetkililerinin, acil yardım talep eden market çalışanlarına 'öncelikle para verilmesi gerekir' şeklindeki açıklamaları hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır?
  • Bakanlık olarak, bu tür trajik olayların tekrar etmemesi için, Özel Vita Line Tıp Merkezleri de dahil, sağlık hizmetleri ve acil müdahalelerle ilgili ne tür önlem almayı düşünüyorsunuz?
  • Hastane bahçelerinde, hastane koridorlarında hastaneye veya tıp merkezlerine çok yakınken acil müdahale yetersizliği nedeniyle kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?
  • Kamu özel ayırt etmeksizin dünya rehberlerine uygun, güncel acil müdahale eğitimleri, ilk yardım eğitimleri, canlandırma eğitimleri vb. eğitimler acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve ülke genelinde sunulabilmesi için Bakanlığınız tarafından periyodik olarak verilmekte midir?
  • Ticarethane olarak da nitelendirilen özel hastane ve özel tıp merkezlerinin kapatılmasını, yerine kamu eliyle yürütülen sağlık birimleri açılmasını düşünüyor musunuz?
  • Sevda Karaca, Bakan Tekin için tek soruluk önerge verdi Sevda Karaca, Bakan Tekin için tek soruluk önerge verdi
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

İlgili Makale

Derya Kömürcü
Derya Kömürcü

Bir araştırmanın anlattıkları

Emek PartisiEMEPSevda KaracaSağlık BakanlığıKemal MemişoğluÖzel Vita Line Tıp Merkezi

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Murat Paker
    Murat Paker “Süreçte” Üç Farklı Söylem Dairesi
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal CHP’nin Meclis Boykotu
    Fatih Öztürk
    Fatih Öztürk Hakikat Komisyonlarına doğru - 1
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy “Demokrasi, Özgürlük ve Adalet” koalisyonu
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması ABD Başkanı Trump’a verilen bir ödün mü?
    Bahar Akpınar
    Bahar Akpınar Osmanlı–İngiltere ilişkileri (3): Sultan Abdülaziz’in İngiltere Günleri (1867)
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel Bir zamanlar foto-romanlar vardı...
    Herkül Millas
    Herkül Millas Doğu’da kültürel miras
    Bilal Sambur
    Bilal Sambur Kitlesel afyon olarak kin ve nefret
    Evrim Rızvanoğlu
    Evrim Rızvanoğlu AKP'nin siyasi sinizm tuzağı
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan Vahşi kapitalizm ve demokrasinin reklam çekimleri
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Süreç neden ağırdan ilerliyor?
    Bilgehan Uçak
    Bilgehan Uçak OAKA bir çılgınlıktır
    Alican Uludağ
    Alican Uludağ Son bir yılda yaşananlar: Saray rejimini tahkim etmek
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı