MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Cumhur İttifakı'nda belediye paylaşım çatlağı

Ana SayfaGündemCumhur İttifakı'nda belediye paylaşım çatlağı
Cumhur İttifakı'nda belediye paylaşım çatlağı

Cumhur İttifakı'nda belediye paylaşım çatlağı

16 Ocak, 2024, Salı 11:29
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi, Cumhur İttifakı tarafından MHP’ye bırakıldı, bu durum AKP’li adaylarda kriz yarattı. AKP aday adayları, seçime bağımsız girebileceklerini aktardı.Gazete Duvar’dan Fatih Saygın’ın aktardığına göre, Trabzon’un tek CHP’li belediyesi olan Beşikdüzü’nde Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı MHP’li Barış Öztürk oldu.

AKP’DE KRİZ ÇIKTI

Beşikdüzü için aday olarak MHP’li Barış Öztürk’ün gösterilmesi AKP içinde tepkilere sebep oldu. Aday adayları, bu kararı şaşkınlıkla karşılarken Uğur Taş ve Zülküf Dilli bağımsız olarak aday olacaklarını açıkladı.2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP’nin kazandığı ilçe, 2019 Yerel Seçimleri'nde Ramis Uzun'un adaylığıyla CHP'ye geçmişti. CHP, Ramis Uzun'un katılmadığı ön seçimden çıkan Cahit Erdem'i aday gösterdi. Uzun ise 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Erdem’in aday gösterilmesi sebebiyle partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.İYİ Parti’nin de kendi adayını çıkaracak olmasını, ilçede dengeleri AKP’nin lehine değiştirmesi bekleniyordu fakat adayın MHP’den çıkması kurguları değiştirdi.

“BAĞIMSIZ DEVAM ETME KONUSUNDA KARARIMI NETLEŞTİRİP AÇIKLAYACAĞIM”

Akp’den aday adayı olan Uğur Taş, bu kararı hiç beklemediğini iletti. Beşikdüzü’nde yaşayan seçmenlerin de karardan rahatsız olduğunu söyleyen Taş, ilçede hayal kırıklığı yaşandığını belirtti.Uğur Taş, "Vatandaşlar AK Parti'nin seçimi kazanmaya bu kadar yakın olduğu bir dönemde adaylığın oy oranı düşük olan MHP'ye verilmesinden oldukça mustarip. Toplam 8 aday adayıydık. Bir hayal kırıklığı oldu. Şu andaki MHP adayını da elbette gördüğümüzde tebrik edeceğiz. Yoluma bağımsız devam etme konusunda kararımı önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Şu anda sıcağı sıcağına karar vermeden 1-2 gün düşünerek netleştirmek istiyorum" açıklamasında bulundu.Yaklaşık 6 aydır saha çalışması yaptığını ileten Taş, koltuk kazanmak için değil çalışma yapmak için aday olduğunu söyledi.AKP’nin diğer aday adayı Zülküf Dilli de alınan kararın doğru olmadığını iletti. "O kadar oy farkı varken bu kararı doğru değil. Perşembe günü bir açıklama yapıp karar vereceğim.” diyen Dilli, daha önce ilçe kendilerine bırakılmazsa bağımsız olarak aday olacağını söylediğini ifade etti.“ZOR BİR SEÇİM OLACAK”AKP Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman, Beşikdüzü için beklentilerinin büyük olduğunu fakat alınan karar sonucunda gerekli çalışmayı yapacaklarını belirtti.AKP ve MHP arasındaki oy farkını vurgulayan Kahraman, “Zor bir seçim olacak ama biz Cumhur İttifak'ının kazanması için gece gündüz çalışacağız. Neticede kararı genel başkanlar vermiştir, onların verdiği karara bizim boynumuz kıldan incedir. Reis ne diyorsa o. Bizim düsturumuz budur" açıklamasını yaptı.Kararın teşkilatta bir küskünlüğe sebep olmayacağını söyleyen Kahraman, “Barış Öztürk de değerli bir iş insanı. İlçemiz için hayırlı olsun. CHP'de de bir bölünme söz konusu. İYİ Parti'nin adayını da beklemek lazım. Her seçim zordur fakat AK Parti kadroları zoru sever.” dedi.
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Siyasal dönüşüm ve muhalefet
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP’nin CHP’lilerle sınavı
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç Savaşın gölgesinde: Madenler, hafıza ve satranç
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Yenilikçi Sınıf Projesi: Vizyoner bir başlangıç mı, ileriye taşınması gereken bir deneme mi?
    Özgür Çoban
    Özgür Çoban Aşırı sağın gölgesinde Alman yargısı 
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Duvarların ardına saklanan siyaset
    Emir Berke Yaşar
    Emir Berke Yaşar İthal bir şey: Homofobi
    Betül Özdemir Güran
    Betül Özdemir Güran Toplumun dışına düşenler, buraya!
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Geliyor gelmekte olan 
    Onur Saatlı
    Onur Saatlı Aşırı değerli TL, yüksek enflasyon ve Türkiye Turizmi: Ekonomi politikalarının sektörel etkiler
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Görünmez olmak: Hiçleşmek mi, hükmetmek mi?
    Gökhan Bozkurt
    Gökhan Bozkurt David Hume ve Epikuros Türkiye Futbol Ligi’ni izleseydi…
    SON GELİŞMELER
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı