MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi

ANA SAYFAGÜNDEMAhmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi
Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi

Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'ye seslendi

29 Mayıs, 2024, Çarşamba 11:40
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, "Gençleri hesaplaşacağız diye sokağa davet etmeyin" dedi.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Elinde ve vicdanında ülkücü kanı taşıyan alçaklarla kesif bir hesaplaşmaya hazırız, helalleşmeyeceğiz” sözlerini hatırlattı.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü olduğunu dile getirerek, herkesin İstanbul'u, Türkiye'nin ve milletin en büyük hazinesi olarak koruma sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Elinde ve vicdanında ülkücü kanı taşıyan alçaklarla kesif bir hesaplaşmaya hazırız, helalleşmeyeceğiz” sözlerini hatırlattı. Davutoğlu, "Gençleri hesaplaşacağız diye sokağa davet etmeyin" dedi.Davutoğlu, "Sinan Ateş'in katilleri cezalandırılmadıkça hiçbir gencimiz emniyette, hiçbir sokağımız huzurda olmayacak" ifadelerini kullandı.İstanbul'un bir semtine kıyanları, bir taşına dahi saygısızlık gösterenleri ne tarihin ne de Allah'ın affedeceğini belirten Davutoğlu, "İstanbul eğer bir büyük baş şehir ise ve Napolyon'un deyişiyle 'dünyada tek bir devlet olsaydı, başşehri İstanbul olurdu' demişse, eğer insanlık vicdanının tecelli ettiği tek bir şehir olsaydı o şehir Kudüs olurdu. Kudüs gökte kurulup, yerde inşa edilen bir şehirdir. Kudüs bir ırka ait değildir, tek bir dine ait değildir, asırlarca üzerinde nice savaşlar yaşanmıştır ama her zaman adı barış ile anılmıştır." diye konuştu.Gazzelileri İstanbul'un fetih gününde selamladıklarını ifade eden Davutoğlu, İslam dünyasının ve Türkiye'deki siyasilerin 9 ayda ne yaptığını sordu. Davutoğlu, "Sultan Abdülhamid Han'ın emanetini savunmak, fethin mukaddesatını anlatmak dizilerle olmaz; Kudüs'ü anlatmak Selahaddin Eyyubi hakkında dizi çekmekle olmaz. Ankara'yı, dizilerin hayal dünyasından uyanıp Gazze'nin gerçeğine dönmeye çağırıyorum." değerlendirmesinde bulundu.Davutoğlu, İsrail'e karşı yapılması gerekenler konusunda çağrıda bulunduğunu, dünya liderlerine mektup gönderdiğini, 9 aydır çırpındıklarını anlatarak, "Sabah ezanının sesini Ankara'da dinlemek kolay ama Gazze'den duymak zor." dedi.İsrail'e yönelik yapılması gerekenler konusunda 12 madde sıralayan Davutoğlu, Filistin'i tanıyan Norveç, İrlanda ve İspanya'ya Türkiye ve Türk milleti adına selam ve saygılarını gönderdiğini belirtti.

Ekonomi eleştirisi

Davutoğlu, Kurban Bayramı'na yaklaşıldığını ve bir taraftan Gazze için diğer taraftan vatandaşlar için yüreğinin yandığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dünyadaki en zengin yüzde 1'lik kesimin, toplam küresel servetin yarısına sahip olduğunu" söylediğini aktardı. Türkiye'ye de bakılmasını isteyen Davutoğlu, şöyle konuştu:"Türkiye'de şu anda en zengin yüzde 1, servetin yüzde 40'ına sahip, neredeyse yarısı. Küresel eşitsizliğin yansıması. Yani 600 bin kişi takriben servetin yarısına sahip, geri kalanda diğer yarısına. En zengin yüzde 10, servetin yüzde yetmişine sahip. Gelir bazında bakarsanız da gelirin yüzde 47'sini en tepedeki yüzde 20, en fakir yüzde 20'si de en alttaki yüzde 6'sını alıyor. Tepedeki 17 milyon kişi Portekiz, İspanya gibi, tabandaki 17 milyon kişi de Bangladeş, Venezuella gibi yaşıyor. Yani dünyadaki küresel eşitsizliği alın, hemen hemen yarısı Türkiye'de."Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu söyleyen Davutoğlu, ekonomi yönetimine ilişkin eleştirilerde bulundu.

"Durdurulmazsa başka ülkelere de sıçrayacak"

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir de Gazze'de katliamların sürdüğünü belirtti. "Konuşacak ne kaldı?" diye soran Tekir, şunları söyledi: "7 Ekim'den beri sayısız kere kınadığınız bu insanlık dışı vahşet ve zulmü, daha ne kadar kınamaya devam edeceksiniz? 7 Ekim’den bu yana, siz konuşmaya başladığınızdan bu yana, Gazze yerle bir edildi, bombalanacak okul, cami, hastane kalmadı. İsrail şimdi de çadırlarda barınmaya çalışan insanları çoluk çocuk demeden bombalıyor ve yakıyor. Siz hala konuşmaktan öte bir şey yapmıyor, yapamıyorsunuz. Sadece ve sadece yazıklar olsun. Tüm İslam dünyasına da yazıklar olsun. Bu katliamlar karşısında sizinle aynı tavrı takınanlara da yazıklar olsun. Kınamakla yetinenlere, bir araya gelemeyenlere, yaptırım uygulayamayanlara da yazıklar olsun."İşgal durdurulmazsa zulmün Filistin'i aşacağını, başka ülkelere de sıçrayacağını söyleyen Tekir, "Unutmayın ki her işgalci gibi İsrail de bir gün mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Her soykırımcının tattığı acı sonu İsrail de bir gün mutlaka tadacaktır." ifadelerini kullandı.

Gelecek - Saadet TBMM Grup Toplantımız https://t.co/8uz38nGsCB

— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) May 29, 2024
https://yeniarayis.com/haber/devlet-bahceli-medyayi-hedef-aldi-hesaplasacagiz/https://yeniarayis.com/tarikcelenk/siyasette-tutarlilik-degil-neden-guven-esas/
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Tuğba Muslu
    Tuğba Muslu Tahakkümün iki yüzü: Doğa ve Kadın
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Çocuklar ne zaman yalan söylemeli?
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP nasıl kurtulur?
    Onur Tuğrul Karabıçak
    Onur Tuğrul Karabıçak Toplumun disiplinsizleşmesi ve Reklam Devleti
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç Çanlar kimin için çalıyor?
    Oğuz Demir
    Oğuz Demir Mutsuzlar Ekonomisi: Çalışan da Dertli, Çalışmayan da
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Eksilen pay, çalınan rıza
    Bora Şahin
    Bora Şahin Baba – oğul politik rollerine yeni bir soluk: Nişanyanlar
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Çerçioğlu olayı ve belediyelerin çözülüşü
    Özgür Öğütcen
    Özgür Öğütcen “Liyakat”: Sahte bir kavram
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Yeni çözüm Süreci için üç parti imkânsızı başarabilmeli
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Ekonomik gelişme, demokratikleşme ve Kürt Sorunu
    Emir Berke Yaşar
    Emir Berke Yaşar Manifest düşmanlığı kadın düşmanlığıdır
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı