MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Ahmed eş-Şara: HTŞ kesinlikle feshedilecek

ANA SAYFAGÜNDEMAhmed eş-Şara: HTŞ kesinlikle feshedilecek
Ahmed eş-Şara: HTŞ kesinlikle feshedilecek

Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed eş-Şara, yeni bir anayasa hazırlanmasının 3 yıl sürebileceğini söylerken, seçimlerin düzenlenmesi 4 yıla kadar sürebileceğini belirtti.

30 Aralık, 2024, Pazartesi 13:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
yazı içi reklam

Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed eş-Şara, yeni bir anayasa hazırlanmasının 3 yıl sürebileceğini söylerken, seçimlerin düzenlenmesi 4 yıla kadar sürebileceğini belirtti. Eş-Şara, Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) ve diğer grupların feshedilmesiyle ilgili olarak, "HTŞ kesinlikle feshedilecek ve bu Ulusal Diyalog Konferansı’nda ilan edilecek" ifadesini kullandı. Şara ayrıca, Suriye’nin kuzeydoğusundaki krizi çözmek için SDG ile görüştüklerini ifade etti.

Suriye’deki yeni yönetimin lideri Şara, Dubai merkezli Al Arabiya televizyonuna verdiği özel röportajda Suriye’nin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şara, “Kendimi Suriye'nin kurtarıcısı olarak görmüyorum, fedakarlık yapan herkes ülkeyi kurtardı. Suriye halkı kendi kendini kurtardı” dedi.

Yaşanan süreçte can kayıpları ya da yerinden edilmelere yol açmamak için büyük özen gösterildiğini belirten Şara, "İktidar geçişinin sorunsuz olması için çok uğraştık" dedi. Şara, Suriye’nin özgürleştirilmesinin önümüzdeki 50 yıl boyunca bölgenin ve Körfez bölgesinin güvenliğini garanti altına alacağını da kaydetti.

“Yeni bir anayasa hazırlamak 3 yıl sürebilir”

Şara, yeni bir anayasa hazırlanmasının 3 yıl sürebileceğini söylerken, seçimlerin düzenlenmesinin 4 yıla kadar sürebileceğini belirtti. "Geçerli herhangi bir seçimin kapsamlı bir nüfus sayımı gerektirdiğini" kaydeden Şara, bunun zaman alacağını söyledi.

Suriye’de şu anda hukukun yeniden inşası sürecinde olduğunu ifade eden Şara, Ulusal Diyalog Konferansı'nın toplumun tüm bileşenlerini kapsayacağını, uzman komiteler oluşturacağını ve oylama yapılacağını vurguladı. Şara, radikal hizmet değişikliklerinin yapılmasının 1 yıl süreceğini söyledi.

Şara, HTŞ ve diğer grupların feshedilmesiyle ilgili, “HTŞ kesinlikle feshedilecek ve bu Ulusal Diyalog Konferansı’nda ilan edilecek” ifadelerini kullandı. Yeni yönetimin Suriye’yi devlet mantığıyla yöneteceğini belirten Şara, “Suriye'nin kimse için bir rahatsızlık kaynağı olmayacağını” kaydetti.

Suriye'nin bazı bölgelerindeki gösterilere değinen Şara, kurumlara zarar vermeden her vatandaşın fikrini ifade etmesinin meşru bir hak olduğunu söyledi.

Yönetimin Suriye’nin kuzeydoğusundaki krizi çözmek için SDG ile görüşüldüğünü dile getiren Şara, Kürtlerin Suriye bileşenlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak ülkenin bölünmemesi gerektiğini söyledi.

Şara, Donald Trump başkanlığındaki yeni ABD yönetiminin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldıracağına dair umudunu dile getirdi. Suudi Arabistan'ın son açıklamaların olumlu olduğunu söyleyen Şara, “Suudi Arabistan'ın Suriye için yaptıklarından gurur duyuyorum ve ülkenin geleceğinde büyük bir rolü var” diye konuştu.

İran’ın bölgedeki müdahaleleri konusunda yeniden hesap yapması ve politikalarını gözden geçirmesini umduğunu söyleyen Şara, “Nüfusun büyük bir kesimi İran'ın bölgede olumlu bir rol oynamasını arzuluyor” dedi.

“Rusya'nın Suriye ile ilişkilerine uygun olmayan bir şekilde ayrılmasını istemiyoruz”

Suriye-Rusya ilişkilerine de değinen Şara, Şam’ın Moskova ile stratejik çıkarları olduğunu belirterek, “Rusya'nın Suriye ile ilişkilerine uygun olmayan bir şekilde ayrılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilk olarak gazetecilerplatformu.org'da yayımlanmıştır.

  • 'Siyasal Alevicilik' değil insanlık hassasiyeti 'Siyasal Alevicilik' değil insanlık hassasiyeti
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Ahmed eş-ŞaraHeyet Tahrir el-ŞamHTŞSuriyeKörfez

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Terörist İsrail Türkiye’ye saldırabilir mi?
    Murat Paker
    Murat Paker CHP üzerinden narsisizm, haset ve politik liderlik
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Biz ne yaşıyoruz, biz ne yapıyoruz?
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Gösteri toplumu: Yaşamı geri alabilir miyiz?
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz CHP’nin direniş maratonu ve Türkiye’nin yol ayrımı
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Parti değiştiren başkan, başkanlığı da bırakmalıdır!
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP yönetiminin hiç mi suçu yok?
    Hasan Çetin
    Hasan Çetin Bunsen Komite Raporu: David Koridoru ve Suriye’de Adem-i Merkeziyet
    Sema Erder
    Sema Erder Yolsuzluktan isyana: Devlet-Toplum ilişkilerinde meşruiyetin sorgulanması*
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Voleybol, basketbol, futbol, Ali Koç, liyakat, rekabet
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş 6-7 Eylül Sergisi’ne yapılan saldırı kendisini nasıl deşifre etti?
    Akın Özçer
    Akın Özçer Yanlışta ısrar
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık 12 Eylül’ü yenersek, geleceği kazanırız
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Beleş darının güvercini çok olur!
    Çağhan Uyar
    Çağhan Uyar Kemal Bey’e açık mektup
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı