MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Şef Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı duruşma ertelendi

ANA SAYFAGÜNDEMŞef Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı duruşma ertelendi
Şef Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı duruşma ertelendi

Şef Somer Sivrioğlu’nun yargılandığı duruşma ertelendi

27 Mayıs, 2024, Pazartesi 11:19
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Beşiktaş’ta restoranın bahçe duvarının çökmesi sonucu oradan geçen 1 kişi hayatını kaybetmesine ilişkin aralarında ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun da bulunduğu 7 sanıklı davada mahkeme, dosyanın mütalaasının hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine hükmetti. Mahkeme duruşmayı erteledi.Ünlü şef ve sunucu Somer Sivrioğlu’nun, Beşiktaş’ta 20 Mayıs 2022’de kendisine ait restoranın bakımını ve onarımını yapmadan kullanmaya ve kullandırmaya devam ettiği iddia edilen bahçe duvarının çökmesi sonucu 1 kişinin ölümüne 1 kişinin ise yaralanmasına ilişkin 7 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Somer Sivrioğlu katılmazken tarafların avukatları hazır bulundu.Mahkemede, olay yerinde yapılan keşfe ilişkin bilirkişi raporu sunuldu. Raporda, söz konusu duvarın Nispetiye Caddesi tarafına kaldığını, Nispetiye Caddesi'nin ana arter listesinde bulunduğunu, ana arterlerin sorumluluğunun ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olduğunun bilindiği, duvarın İBB sorumluluğundaki ana arterde kalmış olduğu aktarıldı.Duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı, yıkılan duvarın gerektiği şekilde inşa edilmediğinin bilirkişi raporunda yer aldığını söyleyerek sanık Sivrioğlu’nun muhtemel kasıtla cezalandırılmasını istedi.

BERAAT TALEBİ

Yıkılan duvarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu belirterek savunma yapan sanık avukatı, Sivrioğlu’nun 6 aylık bir kiracı olduğunu, duvarın 35 senelik duvar olduğunu belirterek Sivrioğlu’nun beraatını talep etti.Ara kararını açıklayan mahkeme, esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheliler Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in, bahçe duvarının çökmesi ile kişilerin ölümünü veya yaralanmasını öngörebilecek durumda olmalarına rağmen bahçe duvarını ruhsatlandırma yapılmadan, bakım, tadilat, onarım veya güçlendirme işlemlerini yaptırmadan kullanmaya ve kullandırmaya devam ettikleri kaydedilmişti.Hazırlanan iddianamede şüpheliler Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıl 8’er aydan 22,5’ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Ece Uğuz
    Ece Uğuz CHP ne yapıyor, ne yapmalı?
    Ali Arslan
    Ali Arslan Araştırma Üniversitesi yerine araştırma yapan akademisyen destek programına geçilmelidir
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Müzayede
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Silah bıraktırma devletin, demokratikleşme siyasetin işi
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Yapay zeka, robotlar ve insanlık
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Yeni çözüm süreci komisyonuna dair
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Şakülünden çıkmış bir ülke: Türkiye
    Seda Aktaş
    Seda Aktaş Kapitalizmin “Gaslighting” Stratejisi: Yapısal eşitsizliklerin görünmez kılınması
    Zeynep Gizem Özpınar
    Zeynep Gizem Özpınar Batı Trakya Türk Azınlık Okulları neden kapatılıyor?
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Şimşek, ÖTV, cari açık ve gümrük birliği
    Çağhan Uyar
    Çağhan Uyar Gerçek diplomalar, sahte akademi
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık Sevr’den dersler çıkartmak
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Çok yaşa Kralım!
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı