MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Mustafa Destici: CHP amblemi de olsa terör örgütü üyesi olanlar aday yapıldı

Ana SayfaGündemMustafa Destici: CHP amblemi de olsa terör örgütü üyesi olanlar aday yapıldı
Mustafa Destici: CHP amblemi de olsa terör örgütü üyesi olanlar aday yapıldı

Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, belediyelerin, yerel yönetimlerin önceliğinin halka hizmet olması gerektiğini söyledi.

25 Kasım, 2024, Pazartesi 14:43
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri Bakanlığınca CHP'li Esenyurt ve Ovacık belediyelerine yapılan görevlendirmelere ilişkin, "Hadi terör örgütünün partisi yapıyor, CHP bunları nasıl belediye başkan adayı yapıyor. Bu döneme kadar hiçbir CHP belediye başkanı terör örgütü iltisağından dolayı görevden alınıp, kayyum atanmamıştır. Bu dönemde CHP belediye başkanları işin içine girdi." dedi.

Türkiye'nin 40 yıldır terör belasıyla mücadele ettiğini vurgulayan Destici, özellikle 2015 yılından bu yana terörün tüm unsurlarına karşı mücadele verildiğini ve büyük başarı kazanıldığını belirtti.

Bu başarıda kahraman güvenlik güçlerinin yanı sıra yerli İHA ve SİHA'ların katkısının önemli olduğuna dikkati çeken Destici, bu başarıdan rahatsızlık duyanların da olduğunu dile getirerek, şunları paylaştı: "Bazı belediye başkanları, işte PKK'nın sözde milletvekilleri, meclistekiler hepsi bunlardan şikayet ediyorlar. Barış ve demokrasi varken silaha, tanka, uçağa, İHA'ya, SİHA'ya ne gerek varmış? Tamam da kardeşim Filistin'de, Gazze'de, Suriye'de yaşananları görmüyor musunuz? Bugün Batı ülkeleri bile kendilerini güvende hissetmiyorlar. Daha düne kadar güvenli olarak görülen ülkeler bile bugün Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra kendilerini güvende hissetmiyorlar. Biz öyle bir coğrafyadayız ki bizim her an savaşa hazır olmamız lazım. Evet sulhu istiyoruz, barıştan yanayız ama bulunduğumuz coğrafya bizim her an savaşa hazır halde olmamızı zorunlu kılıyor. Yoksa kimse bizim gözümüzün yaşına bakmaz, biz bunu geçmişte yaşadık. Onun için bizim hazır olmamız lazım."

Türkiye için sadece İsrail'in tehlike olmadığını, Amerika Birleşik Devletleri'nin, Yunanistan'ın ve Rusya'nın yeri geldiğinde bir tehdit unsuru oluşturduğunu savunan Destici, savunma sanayisine yapılan yatırımların çok değerli olduğunu, bunun artırılarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Destici, Türkiye'nin mutlaka nükleer güce sahip olması gerektiğini belirterek, "Bakın bugün Rusya'ya, Pakistan'a saldıramıyorlarsa topyekun yegane sebebi nükleer silaha sahip olmasıdır. Onun için efendim barışçı tüzüğe, savaş uçağına değil, mutlaka ama mutlaka en kısa yoldan, en kısa zamanda nükleer silaha da Türkiye sahip olmak zorundadır." ifadesini kullandı.

"DEM Parti açıktan terörü destekliyor"

Ağızlarından "demokrasi" kelimesini düşürmeyenlerin, terör örgütünü desteklediklerini ileri süren Destici, şunları kaydetti: "DEM Parti diye bir parti var, ismi durmadan değişiyor. Biri kapanıyor, biri açılıyor, kapanmadan bir başkası açılıyor ve açıktan terörü destekliyor, terör örgütünü destekliyor. Kandil'e sırtını yasladığını söylüyor, İmralı canisine özgürlük diyor, Selahattin Demirtaş için özgürlük diyor. Yani ne kadar terörist ve terörist başı varsa bunları savunuyor, açıktan da bunları dile getiriyor. Şimdi devlet tabii ki bunlarla mücadele ediyor. Yerel yönetimlerde de mücadele etmek zorunda. Bazı belediyelere kayyum atanıyor, DEM'liler bizim muhatabımız değil çünkü onlar terör örgütünün bir parçası. Ha Kandil'dekiler ha DEM partisindekiler fark etmiyor, bunların hepsi aynı. Kimi orada görevlendirilmiş, kimi burada görevlendirilmiş. Ama ben sözlerimi Cumhuriyet Halk Partisine söylüyorum ve onun gibi düşünen diğer siyasi partilere söylüyorum. Bu kayyumlara karşı çıkan, işte bu yasanın değiştirilmesi için meclise teklif verenlere söylüyorum. 695 teröristle, görüşme sayısı daha fazla, görüşen bir sözde belediye başkanını İçişleri Bakanlığı görevden almayacak da ne yapacak, müsaade mi edecek? Tunceli ve Ovacık'ın sözde belediye başkanları 6'şar yıl terör örgütü üyeliğinden hapis cezası almış. Terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza alan birisini İçişleri Bakanlığı anayasanın verdiği yetkiye rağmen görevden almazsa o zaman aslında suç işlemiş olur. Bunları görevden almayacak da ne yapacak? Terör örgütü üyeliği mahkeme kararıyla tescillenmiş birisinin belediye başkanlığı koltuğunda oturmasına, PKK'ya, terör örgütüne hizmet etmesine müsaade mi edecek, göz mü yumacak."

"Terör estirenler kendileri, polis görevini yapıyor"

CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Destici, konuşmasına şöyle devam etti: "CHP Genel Başkanı ve o çok konuşan Grup Başkanvekiline söylüyorum. DEM Partisi'nin sözcüsü ne diyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yani biz Türklere söylüyor, 'Dersim'i nasıl 1938'de işgal ettiyse, bugün yine belediyemizi işgal ediyorlar' diyor. Sayın Özgür Özel, Sayın Başarır, 1938'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başında kim var. Mustafa Kemal Atatürk yok mu? Ondan sonra sizin ikinci genel başkanınız İnönü yok mu? Hadi cevap verin, her lafa cevap yetiştiriyorsunuz, hadi çıkın buna cevap verin. Buna cevap vermek önce 'biz Atatürk'ün partisiyiz' diyenlere düşmüyor mu? Devam ediyorlar, durmuyorlar, ne diyorlar. Yine eş genel başkanları 'Orta Doğu barışı diyorsunuz' diyorlar. 'Tunceli halkına İsrail'in Filistin'e yaptığının aynısını yapıyorsunuz' diyor. Böyle bir iftira atıyor. 'Sokakta polisler terör estiriyor' diyor, halbuki terör estirenler kendileri. Polis görevini yapıyor, asayişi sağlamaya çalışıyor. İçişleri Bakanı kanunsuz bir şey mi yapmış, anayasaya, yasaya aykırı bir şey mi yapmış. Anayasanın ve yasaların amir hükmünü uyguluyor."

Mustafa Destici, terörden yargılananların belediye başkanlığına ve milletvekilliğine aday olmasıyla ilgili yasa değişikliği getirilmesi gerektiğini belirtti.

"CHP amblemi de olsa terör örgütü üyesi olanlar aday yapıldı"

CHP'li belediyelere yapılan görevlendirmeye de değinen Destici, "Hadi terör örgütünün partisi yapıyor, CHP bunları nasıl belediye başkan adayı yapıyor. Bu döneme kadar hiçbir CHP belediye başkanı terör örgütü iltisağından dolayı görevden alınıp, kayyum atanmamıştır. Bu dönemde CHP belediye başkanları işin içine girdi. Neden? Çünkü kent uzlaşısı adı altında PKK'nın, terör örgütünün partisiyle işbirliği yaptılar. CHP amblemi de olsa terör örgütü üyesi olanlar aday yapıldı. Esenyurt ve Ovacık örneğinde olduğu gibi bunları çok açık ve net olarak görüyoruz." dedi.

En düşük emekli maaşının 17 bin 500 lira olması gerektiğini de dile getiren Destici, asgari ücrete en az gerçekleşecek enflasyon oranında artış yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Destici, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile Belediye Başkanı Adem Uzun'u makamlarında ziyaret etti.

Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, Sivas Belediyesi ziyaretinde düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiriyor. #DesticiSivastahttps://t.co/sAbOJ2kCOx

— BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (@bbpgenelmerkez) November 25, 2024
  • Çözüm süreci başlamış mıydı?* Çözüm süreci başlamış mıydı?*
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Büyük Birlik PartisiBBPMustafa DesticiEsenyurt BelediyesiOvacık BelediyesiKayyumDEM PartiCHP

Yorum Yazın

e-bülten sağ blok
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz İsrail'in saldırıları karşısında CHP'siz iç cepheyi güçlendirmek
    Ali Arslan
    Ali Arslan Akademisyen gettolarından kurtulmak için acilen öğretim üyesi dolaşım sistemin kurulmalıdır
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy İslam Dünyası İsrail’i durdurabilir mi?
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Gökten üç elma düştü, ‘Adalet’ yere çakıldı
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç İran’da çöken devlet, dağılan toplum ve gelmekte olan fırtına
    Mehmet Şafak Sarı
    Mehmet Şafak Sarı Çıkış Yolu Diyalogda
    Betül Özdemir Güran
    Betül Özdemir Güran Yayımlanmayacak bir gazetede yazar olmak
    Murat Paker
    Murat Paker İmtiyaz psikolojisi bağlamında Türk-Kürt meselesi (2)
    Serap Mumcu
    Serap Mumcu Miken Sanatı
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan 1000 Yıl ve 6 Gün Savaşı: Yarın çok geç olmadan asla gelmez
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya LGS bitti, şimdi asıl maraton başlıyor
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk İsrail’le mücadelede paradigma değişikliği ihtiyacı
    Erdem Bağcı
    Erdem Bağcı İsrail - İran Savaşı’nın küresel ekonomiye etkileri
    Emir Yaşar
    Emir Yaşar Özgürlük için 'Liberalizm'e veda
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Ares’in kılıcı, Hades’in kapısı: Unutmanın kıyameti üzerine bir deneme
    Beril Esra Atahan
    Beril Esra Atahan Konfor alanının sessiz zincirleri ve yolculuğun çağrısı 
    SON GELİŞMELER
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    instagram gel gel
    tanpınar haber altı
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı