MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: "Gazetecilerimizin maaşı ve sosyal hakları iyileştirilmeli"

ANA SAYFAGÜNDEMMHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: "Gazetecilerimizin maaşı ve sosyal hakları iyileştirilmeli"
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: "Gazetecilerimizin maaşı ve sosyal hakları iyileştirilmeli"

Millliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TBMM Genel Kurulunda, İletişim Başkanlığı bütçesi üzerinde konuştu.

18 Aralık, 2024, Çarşamba 13:53
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
yazı içi reklam

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Yaz kış demeden topluma haber ulaştırma heyecanı ve gayretiyle emek veren medya temsilcilerimizin sosyal haklarının iyileştirilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak her durumda yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim." dedi.

Türkiye'ye karşı sürdürülen faaliyetlerin medya alanında önemli bir yer tuttuğunu belirten Özdemir, "Türkiye'nin tezlerini doğru yerde, doğru şekilde anlatabilecek, mesleğinin namusuna, kendi onuruna ve ülkesine sadakatle bağlı olan medya mensuplarımızın alanlarındaki uluslararası temaslarına erişebilmeleri için belirli şartlara sahip gazetecilerimize yeşil pasaport edinme imkânı mutlaka tanınmalıdır. Bu durumu belirli bir meslek grubuna imtiyaz olarak görmeyip ülkemizin diplomatik kudret ve üstünlüğünün gereği olarak değerlendirmek yerinde olacaktır" dedi.

"Özel sektörde çalışan gazetecilerimizin maaş dağılımındaki eşitsizliğin ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir"

Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Gazetecilik şerefli ve onurlu bir meslektir. Bu meslek kolu demokrasimizin değerli bir unsuru olarak hürriyetimizin muhafazası, millî birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi ile millî ülkülerimize hizmet etme noktasında önemli bir sorumluluk üstlenerek kamu görevi yapmaktadır. Kamu ve özel kuruluşlarımızın bünyesinde faaliyet gösteren gazeteci kardeşlerimiz, mesleğin ve insanlığın gerektirdiği onur ve haysiyetiyle hizmetlerini sürdürürken alın terinin karşılığını almaları gerekir. Ancak özel sektörde görev yapan gazetecilerimizin bugünkü maaşları mevcut şartlarda oldukça düşük seviyede kalmaktadır. Gazeteci kardeşlerimiz hiç şüphe yok ki bunun çok daha iyisini hak ediyorlar. Bilinen ve önde gelen medya kuruluşlarında dahi bu tablo değişmemekte, hem haber merkezlerinde hem de sahada görev yapanlar zorlanmaktadırlar. Özel sektörde çalışan gazetecilerimizin maaş dağılımındaki eşitsizliğin ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir. Medya kuruluşlarının sahipleri ve yöneticilerinin 2025 yılı için daha eşit, cömert, duyarlı ve fedakâr bir yaklaşım sergileyerek gazetecilerimizin maaşlarını iyileştirmeleri elzemdir. Yaz kış demeden topluma haber ulaştırma heyecanı ve gayretiyle emek veren medya temsilcilerimizin sosyal haklarının iyileştirilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak her durumda yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.

Özdemir, iletişim fakültelerinin sayısındaki artışa dikkat çekti

Türkiye'de iletişim fakültelerinin sayısının son yıllarda artış gösterdiğini vurgulayan Özdemir,"2023-24 eğitim yılı itibarıyla 41'i devlet, 21'i vakıf üniversitesinde olmak üzere toplam 62 üniversitede iletişim fakülteleri öğrenci kabul etmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de dâhil ettiğimizde bu sayı 67'ye çıkmaktadır. Ayrıca 4'ü pasif durumda, 5'i de yeni kurulan fakültelerle birlikte bu sayı 76'ya erişmiştir. Her yıl yaklaşık 15 bin öğrenci bu fakültelere kayıt olmakta, 10 binin üzerinde gencimiz ise mezun edilmektedir." ifadelerini kullandı.

  • Silkeleme ya da üzüm yemek değil bağcı dövmek Silkeleme ya da üzüm yemek değil bağcı dövmek
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Milliyetçi Hareket PartisiMHPİsmail Özdemirİletişim Başkanlığı Bütçesi

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz CHP’nin direniş maratonu ve Türkiye’nin yol ayrımı
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Parti değiştiren başkan, başkanlığı da bırakmalıdır!
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP yönetiminin hiç mi suçu yok?
    Hasan Çetin
    Hasan Çetin Bunsen Komite Raporu: David Koridoru ve Suriye’de Adem-i Merkeziyet
    Sema Erder
    Sema Erder Yolsuzluktan isyana: Devlet-Toplum ilişkilerinde meşruiyetin sorgulanması*
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Voleybol, basketbol, futbol, Ali Koç, liyakat, rekabet
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş 6-7 Eylül Sergisi’ne yapılan saldırı kendisini nasıl deşifre etti?
    Akın Özçer
    Akın Özçer Yanlışta ısrar
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık 12 Eylül’ü yenersek, geleceği kazanırız
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Beleş darının güvercini çok olur!
    Çağhan Uyar
    Çağhan Uyar Kemal Bey’e açık mektup
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel Düyunu Umumiye ve Reji Deneyi
    Reha Çamuroğlu
    Reha Çamuroğlu Değişen savaşlar, değişen insanlar
    Fahri Bakırcı
    Fahri Bakırcı  “Bilimci” ve “Yiyimci” Makyavelizm üzerine (3)
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal Karşı-Devrimci hafızanın intikamcı tarih anlatısı
    Mustafa Ergen
    Mustafa Ergen Yeni Aracılar Çağı: Reklamdan akademiye, Agentic Web ve ArXiv’in yükselişi
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı