MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

İYİ Parti Zonguldak İl Yönetimi istifa etti

ANA SAYFAGÜNDEMİYİ Parti Zonguldak İl Yönetimi istifa etti
İYİ Parti Zonguldak İl Yönetimi istifa etti
23 Eylül, 2024, Pazartesi 19:41
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
yazı içi reklam

Zonguldak'ta İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, parti binasında basın açıklaması düzenledi. İl Yönetimi olarak, genel başkanlık seçiminde kaybeden aday Koray Aydın’ı desteklediklerini ve istifa etmeyi düşündüklerini ancak seçilen Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun yapıcı konuşmasından sonra vazgeçtiklerini ifade eden Erdal Gülay, “Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’nun kurultaydaki yapıcı ve birleştirici konuşmaları, gidenlerin tekrar kazanılacağı yolundaki vaatleri anlayışımızdan fedakarlık göstermemize neden olmuştur. Ancak 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden önce kurulmuş olan ve ‘6’lı Masa’ diye tabir edilen oluşumun çalışmalarının son safhasından bu güne kadar olan süreç içerisinde bilhassa genel başkanlık düzeyinde söylemlere ters düşen eylemler ile partimiz kuruluş felsefesinden sapmalar göstermiş, milletimize yaşanmakta olan olumsuz hayat koşullarından kurtulma yolunda umut olma misyonunu her geçen gün zedelemiş ve teşkilat mensuplarının da güvenini büyük ölçüde kırmıştır” dedi.

‘SEÇİM SONUÇLARI ERİMEYİ DORUK NOKTASINA ULAŞTIRMIŞTIR’

Seçimlerde beklentinin altında oy alındığını belirten Gülay, çok sayıda üye istifasının yanında milletvekili istifaları ile seçimlerde beklentinin çok altında oy alınmasının partide erimeye yol açtığını ifade ederek, "Nihayetinde teşkilatların objektif tespitlerini dikkate almaksızın merkezden yapılan tercihler ile tespit edilen adaylarla girilmiş olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ülke genelinde alınan sonuçlar da erimeyi doruk noktasına ulaştırmıştır" diye konuştu.

‘HAYAL KIRIKLIĞI’

İktidar hedefini ve projelerini vatandaşlara anlatmak yerine yapılan yanlışlara karşı savunma pozisyonunda kalarak yıprandıklarını söyleyen Gülay, şöyle devam etti:

"Açıklamaya çalıştığımız olaylar üzülerek söylemek isteriz ki bizlerde büyük hüsran yaratmış, çalışma şevkimizi çok büyük ölçüde kırmış, beklentilerimizi ve partimize olan inancımızı maalesef boşa çıkarmıştır. Üzülerek söylemek isteriz ki toplumda da aynı hayal kırıklığının fazlasıyla yaşanmakta olduğunu görmekteyiz. Her alanda olduğu gibi siyaset alanında da söylem ve eylem birlikteliğini savunanlardanız. Bu itibarla; ifade etmeye çalıştığımız gerçekler sebebiyle, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak yaptığımız istişare toplantısı sonucunda vardığımız ortak karar üzerine İl Başkanı olarak şahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerimizin tümü 19 Eylül 2024 tarihi itibariyle görevlerimizden topluca istifa ediyoruz. Göreve getirilecek arkadaşlarımıza bayrağı daha ileri taşıyacakları inancıyla şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi sunuyor ve başarılar diliyoruz."

  • İYİ Parti'den istifa eden belediye başkanı CHP'ye katıldı İYİ Parti'den istifa eden belediye başkanı CHP'ye katıldı
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

İlgili Makale

Murat Kartalkaya
Murat Kartalkaya

ABD mi desem, Çin mi desem?

İYİ PartiZonguldakistifa

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Gönen Orhan
    Gönen Orhan Su krizi, belediyeler ve otonom çözüm
    Erdem Bağcı
    Erdem Bağcı FED kararları ve resesyon beklentisi
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Ekonomi kötü, geçinemiyorum diyor Cumhur İttifakı’na oy veriyor…
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç Kadın, yaşam, özgürlük: Mahsa’nın yankısı
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Ergenlikte mantık nereye gider?  
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Terörist İsrail Türkiye’ye saldırabilir mi?
    Murat Paker
    Murat Paker CHP üzerinden narsisizm, haset ve politik liderlik
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Biz ne yaşıyoruz, biz ne yapıyoruz?
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Gösteri toplumu: Yaşamı geri alabilir miyiz?
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz CHP’nin direniş maratonu ve Türkiye’nin yol ayrımı
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Parti değiştiren başkan, başkanlığı da bırakmalıdır!
    Hasan Çetin
    Hasan Çetin Bunsen Komite Raporu: David Koridoru ve Suriye’de Adem-i Merkeziyet
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı