MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

İlhan Uzgel: Putin'in ve Amerika'nın elinde Erdoğan'a ilişkin bilgi ve belgeler var

ANA SAYFAGÜNDEMİlhan Uzgel: Putin'in ve Amerika'nın elinde Erdoğan'a ilişkin bilgi ve belgeler var
İlhan Uzgel: Putin'in ve Amerika'nın elinde Erdoğan'a ilişkin bilgi ve belgeler var
13 Eylül, 2024, Cuma 16:10
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
yazı içi reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, "Erdoğan sistemin içine giriyor. 'Denge politikası izleyeceğim' dedi, 'Amerika'yı Rusya'ya Rusya'yı Amerika'ya karşı oynayacağım' dedi. İkisine de tutsak haline geldi. Putin'in elinde de Erdoğan'la ilgili çok belge bilgi var. Amerika’nın da öyle. O yüzden de hareket ettirmiyorlar. Geldiğimiz nokta bu. Bunu ancak ve ancak CHP iktidarı kurar" ifadelerini kullandı. 

Uzgel, CHP'nin kuruluşunun 101'inci yılı dolayısıyla Samsun'da düzenlenen programa katıldı. Dış politikaya dair değerlendirmelerde bulunan Uzgel, konuşmasında şunları söyledi:

"Artık iktidar zamanı. Bunun için uğraşıyoruz. Dış politika medyaya her zaman çok yansımaz. Bazı şeylerin yansıması lazım bazılarının yansımaması lazım. O yüzden de arka planda ciddi bir uğraş olduğunu buradan hepinize söylemek isterim. 19 Mayıs'ta bir antiemperyalist mücadele verildi. Bir devlet kuruldu. Modern bir devlet kuruldu. Batı sisteminin çok dışında değil ama çok dengeliydi. Benim 25 sene üniversitede Türk Dış Politikası derslerini anlatırken anlatmayı en sevdiğim dönem 1923’den 1945’e kadar olan dönemdi. Çok iyi bir politika. Şimdi bakın hükümetten 'BRİCS'e üye olduk' sözü çıktı. Ben tweet attım dedim ki, 'üyelik için başvurduysanız resmen açıklayın, başvurmadıysanız yalanlayın biz de bilelim'. Bakın 1932’de Türk güçler, dönemin İngiltere, Fransa dediler ki siz Milletler Cemiyeti'ne üye olun. O zamanın Birleşmiş Milletleri. Atatürk dedi ki; 'biz üyelik için başvurmayalım siz bizi davet edin'. Türkiye davetle üye oldu. Üye olurken, bütün üyeleri oy birliğiyle üye oldu, alkışlarla üye kabul edildi.

"DIŞ POLİTİKA KORKUNÇ BİR HALDE''

Bakın nereden nereye geldik? Bir örgüte üye miyiz, değil miyiz? Başvuru yaptık mı, yapmadık mı? Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsüne bakıyoruz. Dış politikamız bu halde. Alacaksın dediler. Kabul etti. Çok medyada yer almaz ama Avrupa Hava Sahası'nın koruma sistemine dahil ol dediler, dahil oldu. Ama yine de Amerika sistemi diyor ki, Erdoğan orada dursun, yüz vermeyelim. Bakın, Putin Türkiye'ye gelmiyor, Biden Erdoğan'ı kabul etmiyor. Çünkü o kadar alttan olan bir politikaya geçip iktidarda kalabilmek için oyun oynuyorlar Erdoğan’la. Erdoğan sistemin içine giriyor. 'Denge politikası izleyeceğim' dedi, 'Amerika'yı Rusya'ya karşı oynayacağım' dedi. İkisine de tutsak haline geldi. Putin'in elinde de Erdoğan'la ilgili çok belge bilgi var. Amerika’nın da öyle. O yüzden de hareket ettirmiyorlar. Geldiğimiz nokta bu. Bunu ancak ve ancak CHP iktidarı kurar. Dış politika korkunç bir hal durumda, bir açılım yapamıyor. O yüzden de kimsenin ciddiye aldığı yok ama bu sürdürülebilir değil. Çünkü dış politika kurucudur. Sizin ne olduğunuzu, kim olduğunuzu tanınmak. Siz Amerika'ya bir şey söylersiniz, kendinizi tanımlamış olursunuz. İktidar, Türkiye gibi iktidarda özellikle daha öncesinde başta söylediğim gibi içeriden ve dışarıdan birlikte kurulur. Bunların hepsini göz önüne alan bir strateji izlemezseniz bir seçim olur, bir Erdoğan'a devam ederiz. Onun için gerçekçi ama bir fikri olan, bir strateji olan siyasete ihtiyacımız var. Elimizden gelen bütün güçle sahip olduğumuz imkanlarla bunu kurmaya ve bununla uğraşmaya çalışıyoruz."

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

İlgili Makale

Günal Kurşun
Günal Kurşun

Yüksek mizan mahkemesi

İlhan UzgelCHPCumhurbaşkanı Erdoğan

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Akın Özçer
    Akın Özçer Ekonomide akıldışılık sona erdi mi?
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık Türkiye’yi Aşık Veysel üzerinden okumak
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Enflasyon, bir temel hak olan mülkiyet hakkının ihlali ve öneriler
    Çağhan Uyar
    Çağhan Uyar Rekabetçi otoriterlikten Çıplak otoriterliğe
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Enflasyon! Yan yattı, çamura battı
    Murat Paker
    Murat Paker “Süreçte” Üç Farklı Söylem Dairesi
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal CHP’nin Meclis Boykotu
    Fatih Öztürk
    Fatih Öztürk Hakikat Komisyonlarına doğru (1)
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy "Yerli ve Miili" muhalefet karşı “Demokrasi, Özgürlük ve Adalet” Koalisyonu
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması ABD Başkanı Trump’a verilen bir ödün mü?
    Bahar Akpınar
    Bahar Akpınar Osmanlı–İngiltere ilişkileri (3): Sultan Abdülaziz’in İngiltere Günleri (1867)
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel Bir zamanlar foto-romanlar vardı...
    Herkül Millas
    Herkül Millas Doğu’da kültürel miras
    Bilal Sambur
    Bilal Sambur Kitlesel afyon olarak kin ve nefret
    Evrim Rızvanoğlu
    Evrim Rızvanoğlu AKP'nin siyasi sinizm tuzağı
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan Vahşi kapitalizm ve demokrasinin reklam çekimleri
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı