MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Buğra Gökce'den askeri alanların yapılaşmasına ilişkin açıklama: Daireler 18 milyon TL'ye satılıyor

ANA SAYFAGÜNDEMBuğra Gökce'den askeri alanların yapılaşmasına ilişkin açıklama: Daireler 18 milyon TL'ye satılıyor
Buğra Gökce'den askeri alanların yapılaşmasına ilişkin açıklama: Daireler 18 milyon TL'ye satılıyor
27 Ağustos, 2024, Salı 17:50
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un 2018 yılında yaptığı ve "Hiçbir zaman askeri arazileri biz rant olarak görmedik" ifadelerini kullandığı açıklamasını anımsatan İPA Başkanı Gökce, yapılaşmaya açılan askeri arazilere dikkat çekti. Gökce, "456 konutluk lüks siteden oluşan projede 3+1 daireler 18 milyon TL'ye satılıyor. İstanbul’un deprem gündemi varken askeri alanların sadece rant amacıyla kullanılması kenti boğuyor, depreme karşı daha dayanıklı bir konut stoğuna ulaşma çabamıza da zarar veriyor" dedi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, yapılaşmaya açılan askeri arazilere dikkat çekti.

Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası İstanbul depremi gündeminde askeri alanların sadece rant amacıyla kullanıldığını vurguladı.

Çekmeköy’deki askeri arazinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca önce 'rezerv yapı alanı' ilan edildiğini ardından da alana inşaat izni verildiğini anımsatan Gökce, "Bugün İstanbullulara hizmet edebilecek çok önemli bir alan rant için betona gömüldü" dedi. Gökce, bu adımların depreme karşı daha dayanıklı bir konut stoğuna ulaşma çabasına da zarar verdiğini söyledi.

"ASKERİ ALANLARIN RANT AMACIYLA KULLANILMASI KENTİ BOĞUYOR"

Gökce'nin paylaşımı şöyle:

"Askeri araziler yapılaşmaya açılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı 2018 yılında yaptığı açıklamada “Hiçbir zaman askeri arazileri biz rant olarak görmedik” demişti. Çekmeköy’deki askeri arazi önce bakanlık tarafından “rezerv yapı alanı” ilan edildi. Parsellere bölünen arazinin ilk olarak 2019 yılında 200 bin metrekarelik bölümüne inşaat izni verildi. Arazi ihalesiz olarak Emlak Konut GYO'ya satıldı. 2021 yılında yeni plan hazırlandı. 860 bin metrekarelik eski askeri alanın 355 bin 881 metrekaresi konut ve ticari birimler için ayrıldı ve bu alan yine ihalesiz olarak TOKi tarafından 937 milyon liralık bedelle Emlak Konut GYO'ya satıldı. Ağaçların kesildiği kışla arazisine ilişkin imar planlarını mahkeme 2022 yılında iptal etti.  Murat Kurum'un başında olduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı plansız kalan askeri alan için Haziran 2022'de yeni plan yaptı. Yeniden yapılan 1/1000’lik uygulama imar planında fonksiyonlarda ve inşaat oranında önemli bir değişiklik olmadı. Bugün İstanbullulara hizmet edebilecek çok önemli bir alan rant için betona gömüldü. 456 konutluk lüks siteden oluşan projede 3+1 daireler 18 milyon TL'ye satılıyor. İstanbul’un deprem gündemi varken askeri alanların sadece rant amacıyla kullanılması kenti boğuyor, depreme karşı daha dayanıklı bir konut stoğuna ulaşma çabamıza da zarar veriyor."

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Buğra GökceİPAaskeri alanlaryapılaşma

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Provokasyonların sigortası sürecin toplumsallaşması
    Gönen Orhan
    Gönen Orhan CHP'li Belediyelere operasyon neden kaçınılmaz?
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş Farklı bir kamusal alan deneyimi açısından Yetimhane eşi benzeri olmayan bir fırsat
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Sovyetler’den AKP’ye: Çöküş mü, kontrol mü?
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan Konut hayalleri borsada: 25 santimetre karelik umutlar
    Tuğba Muslu
    Tuğba Muslu Tahakkümün iki yüzü: Doğa ve Kadın
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Çocuklar ne zaman yalan söylemeli?
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP nasıl kurtulur?
    Onur Tuğrul Karabıçak
    Onur Tuğrul Karabıçak Toplumun disiplinsizleşmesi ve Reklam Devleti
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç Çanlar kimin için çalıyor?
    Oğuz Demir
    Oğuz Demir Mutsuzlar Ekonomisi: Çalışan da Dertli, Çalışmayan da
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Eksilen pay, çalınan rıza
    Bora Şahin
    Bora Şahin Baba – oğul politik rollerine yeni bir soluk: Nişanyanlar
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Çerçioğlu olayı ve belediyelerin çözülüşü
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı