MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

Kulis: AK Parti'den giden seçmen geri dönmüyor

ANA SAYFAGÜNDEMKulis: AK Parti'den giden seçmen geri dönmüyor
Kulis: AK Parti'den giden seçmen geri dönmüyor
20 Ağustos, 2024, Salı 12:25
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış

AK Parti’nin kamuoyuyla paylaşmadığı ankette, AKP’yi bırakan seçmenin geri dönmediği ortaya çıktı.

AK Parti, 22 yıllık iktidarında ilk kez 31 Mart Yerel Seçimlerinde ikinci parti konumuna düşmesiyle, saha çalışmalarına başladı. Yerel seçimde ezeli rakibi CHP’nin birinci parti olması sonrası parti içinde tartışmalar ve araştırmalar yürüten AKP, küskün seçmenini ikna etmeye çalışıyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın kulisine göre, AK Parti’nin kendi yaptırdığı araştırmada, başta Yerel Seçimlerde CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmen geri dönmedi. AK Parti’nin kamuoyuyla paylaşmadığı ankette, AK Parti’den vazgeçen seçmenin halen destek verdiği partilerde durduğu ortaya çıktı.

Babacan’ın yazısında, iktidara yakın medyanın, AK Parti’deki bu krizi bildiği için “AK Parti’de oy artışı” haberleri yaptığı da kaydedildi.

Bununla birlikte AK Parti seçmeni olmasına rağmen seçimde parti tercihi yapmayan kararsızların, halen kararsız olmaya devam ettiği belirtildi.

Bu durumu analiz eden siyasilerin, şimdiye kadar partiye geri dönmeyen seçmenin dönmesinin zor olduğunu, bu kişilerin kararsız noktasından parti tercihine geçebileceğini belirttiği kaydedildi.

İKTİDAR PARTİSİ KADROSU "ERDOĞANSIZ MI EKONOMİSİZ Mİ?" TERCİHİ YAPMAK ZORUNDA KALACAK

Söz konusu yazıda ayrıca şu bilgiler yer aldı:

"AKP içinde konuşulan başka bir konu ise erken seçime kadar ekonomi açısından nefes alınacak noktaya gelinip gelinmeyeceği. Mehmet Şimşek’in 2026’nın sonunda iyileşme olacağına ilişkin sözleri partide endişe yaratıyor. Çünkü 2027 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını sağlayacak formülde, ekonomideki iyileşme vatandaşın hayatına yansımayacak.

'Son üç yılını kabus gibi bir darboğazda geçiren vatandaşa, ‘ekonomi iyiye gidiyor, bir yıl sonra hayatınıza yansıyacak’ diye kampanya yapılsa kim inanır. İnsanlar yaşadığı kötü dönemi unutup, hayatına henüz yansımayan iyileşme olasılığına oy vermez' yorumları yapılıyor. Bu gidişle iktidar partisi kadrosu, 'Erdoğansız mı? Ekonomisiz mi?' diye tercih yapmak zorunda kalacak! Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortada tartışma yokken 'Seçimler zamanında 2028’de' deyince kafalar karıştı. Seçimler zamanında yapılsa Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Bahçeli’nin Erdoğansız bir seçim planı yaptığını düşünenler bile oldu."

BAHÇELİ, ORTAĞINA UYARIDA BULUNUYOR

"AKP içinde zaman zaman MHP’siz planlar yapıldığını duyan Bahçeli, ortağına uyarıda bulunuyor. Gerçek ne olursa olsun, AKP kurmayları, seçim kararı konusunda büyük bir açmaz yaşayacak. 'Ekonomik krizle seçime gitmek istemeyecek, MHP’yi kontrol etmekte zorlanacak, seçimi zamanında yapmak gibi bir seçenekte de Erdoğan'sız yola devam etmek zorunda kalacak.' Türkiye’nin en özgür konuşma alanı olarak bilinen TBMM kürsüsündeki konuşmacıları yumruklamaya kadar varan sinir bozukluğunun nedeni bu olabilir mi?..."

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Tuhaf yasa maddeleri
    Bilgehan Uçak
    Bilgehan Uçak Bir tuhaf vergi rekortmenliği
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık Yenilmez sanılanları yenmek…
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan 23 Ağustos: Şapka İnkılabı ve KKM’den kurtuluş bayramı
    Gülseren Aydın
    Gülseren Aydın Babanın ölümü, kızkardeşliğin doğumu: Kıyıda  
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Kriz yok: Yeni Türkiye bu!
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel Yoksulluk tırmanıyor
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Meydan siyaseti, promter/mesaj siyasetine karşı
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal Türkiye’nin sosyo-kültürel sınıf çizgileri
    Deniz Tarım
    Deniz Tarım Öğretme ve öğrenme üzerine...
    Osman Erden
    Osman Erden Almanya-İsrail ilişkileri ve kültür sanat alanında ifade özgürlüğü (2)
    Seda Aktaş
    Seda Aktaş Hegemonik söylem altında kadın emeği: Ekonomik gerçeklikten ideolojik kurguya
    Bilal Sambur
    Bilal Sambur İnsanlığın güruhlaşması ve küresel ahmaklık
    Burak Can Çelik
    Burak Can Çelik Kızıldeniz’de perde arkası güç kayması: Çin ve Rusya Batı’ya meydan okuyor
    Deniz Nas
    Deniz Nas Liberal demokrasinin sonu mu: İttifakların gölgesinde liberaller
    Aydan Bakan
    Aydan Bakan Yazının şeytanı
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı