MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

CHP’nin temel ihtiyacı: Değişim ve yenilenme

ANA SAYFASİYASETCHP’nin temel ihtiyacı: Değişim ve yenilenme
CHP’nin temel ihtiyacı: Değişim ve yenilenme
05 Şubat, 2018, Pazartesi 17:15
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Murat Aksoy
Murat Aksoy
yazı içi reklam

CHP 36. Olağan Kurultayı’nın ilk günü “imza krizi”  gölgesinde tamamlandı.

İlk gün daha önce aday adaylığını açıklayan iki isim, Ümit Kocasakal ile Ömer Faruk Eminağaoğlu yeterli imzayı bulamadığı için aday olmadı.

Yeterli imzayı toplayıp divana teslim eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin dosyalarının incelenmesi sonucunda 48 delegenin hem Kılıçdaroğlu hem de İnce’ye imza vermesinden dolayı, İnce’nin adaylığı tehlikeye girdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, divana verdiği dilekçe ile kendisine verilen 48 mükerrer imzanın düşürülmesi talebiyle İnce’nin aday olmasını sağladı.

Sorun aşıldı diye düşündüğümüz anda; Muharrem İnce yeniden kürsüye gelerek, Kılıçdaroğlu’nun siyaseten gösterdiği bu jeste karşılık, bunu “lütuf” olarak gördüğünü ve istemediği ilan etti. İnce’nin bu meydan okumasının politik anlamı ve karşılığı adaylıktan çekilmeydi ancak yapmadı.

*

Oysa İnce, adaylık konuşmasında siyaseten önemli tespitler yapmış ve siyasal konumlanma ortaya koymuştur. Konuşmasında parti içi demokrasi eleştirisi, partinin temel politikalarına yönelik eleştirileri ve parti politikalarındaki tutarsızlığa ilişkin eleştiriler salonda karşılık bulmuştur.

Bütün bu eleştirilere rağmen, bu politikalara alternatifler ve bunu “nasıl” ve “kimlerle”  hayata geçireceği konusunda hiçbir şey söylememiştir. Adaylığını kişiselleşmiş bir “güçlü belagat”a ve salt “politik karşıtlık”a indirgemiştir.

*

Sonuçta, Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce’nin adaylık için topladığı imzadan daha fazla oy almasına siyaseten anlam biçmek için şimdilik erken. Ancak İnce’nin aldığı bu oyun Kılıçdaroğlu ve genel merkez tarafından siyasal okunması mutlaka yapılmalıdır.

Bunun ilk adımını Kılıçdaroğlu’nun bugün hazırlayacağı PM anahtar listesinde göreceğiz. Listenin son halinde başkanlık seçim sonuçlarının etkisini de görme şansımız olacak.

Ancak ne olursa olsun, CHP’de temel ihtiyaç, hem söylem, hem siyaset yapma, hem de alternatif siyasi araçları kullanma konusunda büyük bir yenilenmedir. Bu, CHP’nin ideolojik ve politik yenilenmesi anlamını taşır ki, bu ihtiyaç kendini her gün daha güçlü dayatmaktadır.

Bu açıdan hazırlanacak anahtar listenin önceliği partiyi, sadece 2018-2019 a taşıyacak kadroyu belirlemek değil, bu kadroyu, yeni tezleri, yeni politikaları kamusallaştıracak, siyasallaştıracak, partinin toplumun farklı kesimleriyle buluşmasına katkı sağlayacak aktörlerden seçmesi ve bu listenin en az fire ile seçilmesi konusunda delegeleri iknadır.

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Murat Aksoy
Murat Aksoy

Bizi Takip Edin
Facebook
X (Twitter)
Instagram
Linkedin
Mastodon
Bluesky
Köşe Yazarları
Gönen Orhan
Gönen Orhan Su krizi, belediyeler ve otonom çözüm
Erdem Bağcı
Erdem Bağcı FED kararları ve resesyon beklentisi
Murat Aksoy
Murat Aksoy Ekonomi kötü, geçinemiyorum diyor Cumhur İttifakı’na oy veriyor…
Ali Kılıç
Ali Kılıç Kadın, yaşam, özgürlük: Mahsa’nın yankısı
Burcu Ağca Karakaya
Burcu Ağca Karakaya Ergenlikte mantık nereye gider?  
Armağan Öztürk
Armağan Öztürk Terörist İsrail Türkiye’ye saldırabilir mi?
Murat Paker
Murat Paker CHP üzerinden narsisizm, haset ve politik liderlik
Başak Yağmur Eray
Başak Yağmur Eray Biz ne yaşıyoruz, biz ne yapıyoruz?
Kübra Evliyaoğlu
Kübra Evliyaoğlu Gösteri toplumu: Yaşamı geri alabilir miyiz?
Hakan Tahmaz
Hakan Tahmaz CHP’nin direniş maratonu ve Türkiye’nin yol ayrımı
Erol Katırcıoğlu
Erol Katırcıoğlu Parti değiştiren başkan, başkanlığı da bırakmalıdır!
Hasan Çetin
Hasan Çetin Bunsen Komite Raporu: David Koridoru ve Suriye’de Adem-i Merkeziyet
instagram gel gel
Yeni Arayış
KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı