MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

CHP adaylarla değil değişim politikaları ile tartışılmalı

Ana SayfaGenelCHP adaylarla değil değişim politikaları ile tartışılmalı
CHP adaylarla değil değişim politikaları ile tartışılmalı
01 Eylül, 2024, Pazar 07:43
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Murat Aksoy
Murat Aksoy

Özetle partinin yerelde iyi belediyecilik uygulamalarıyla, genel merkezde iktidar alternatifi parti çözüm öneriler ve programlarla tartışılmadığı, tersine olası cumhurbaşkanı adayları ile tartışılması parti için de adı geçen adaylar için de büyük sorundur. CHP değişim politikalarıyla değil, cumhurbaşkanı adaylarıyla anılıyor ve tartışılıyorsa burada sorun var demektir.

Önümüzdeki hafta yapılacak tüzük kurultayı öncesi, CHP’yle ilgili sadece kulisler kamuoyunda hayli yer almaya başladı.

Olası cumhurbaşkanları adayları, İmamoğlu’nun parti liderliği olasılığı, Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı bağlamında 50 ile koordinatör atandığı, Kılıçdaroğlu’nun parti içi denklemde güçlenmesi vs.

Son olarak parti tüzüğü taslağı olduğu ifade edilen metin yansıdı kamuoyuna.

Bu ve benzer kulis haberlerini çoğaltmak mümkün.

Ancak bütün bunlar bir siyasi parti olarak CHP için tek başına olumlu katkı yapacağını söylemek güç. Sonuçta bunların hepsi doğruluk/yanlışlık payları olsa da kulis haberleri. Bütün bunların CHP’ye katkı yapmama nedeni de; iktidar adayı bir partinin, kendisini iktidara getirecek politikalar, söylemler ve kadro ile değil kulislerle anılmasıdır.

Açıkça ifade edelim ki, partinin var olan bütün bu “iç tartışmaya dönen sürece” bir biçimde müdahale etmesi zorunludur.

Türkiye’nin yaşadığı ağır ekonomik krize, gündelik hayatın tümüne sızmış büyük sorunlara çözümü içim politikaların, söylemlerin ve bunları çözecek kadroların değil, çoğunlukla cumhurbaşkanlığı adaylarının, bu adaylar arasındaki görüşmelerin gündemde olması iktidar adayı bir parti için zaaftır.

Yerel seçimlerde elde edilen başarı, iktidar adayı bir siyasi parti için en büyük imkandır. Yerel yönetimde gösterilecek başarı, CHP’nin iktidar olmasının kapısını açabilir. İktidar bloku bunun farkında olduğu içindir ki, yerel yönetimleri başarısız kılmak için her şeyi yapmaktadır.

31 MART’TA ELDE EDİLEN FIRSAT KULLANILMALI

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarı elde etmişti. Burada temel başarı CHP’nin seçimde birinci parti çıkması değildir. Elbette bu da bir başarıdır ama asıl başarı elde edilen belediye sayısıdır.

Kazanılan belediye sayısı ile CHP toplumun yüzde 60’ının hayatına doğrudan dokunma imkanı elde etmiştir.

Bu iktidar adayı bir siyasi parti için en büyük imkandır.

Yerel yönetimde gösterilecek başarı, CHP’nin iktidar olmasının kapısını açabilir.

İktidar bloku bunun farkında olduğu içindir ki, yerel yönetimleri başarısız kılmak için her şeyi yapmaktadır.

SGK borçlarının gündeme getirilmesi, sokak hayvanları konusunda belediyeler getirilen maddi yükümlülükler vs.

Bütün bunları çoğaltmak mümkündür.

Bu noktada yerel yönetimlerin başarısız olma lüksü yoktur.

O yüzden tüm yerel yöneticilerin önceliği, sorumluluk alanlarında iyi yönetim sergilemek, halkın sorunlarını çözmek kısaca iyi belediyecilik yapmaktır.

5-6 Kasım 2023 olağan kurultay ile sadece genel başkan ve parti yönetimi değişmiştir. Partinin politika yapma tarzında da, temel politikalarında da, parti içi iktidar ilişkilerinde de hiçbir değişim yaşanmamıştır.

CHP İKTİDAR OLMAK İSTİYORSA…

Yerel yöneticiler iyi belediyecilik uygulamaları CHP’ye iktidar kapısını açabilir. Açılan bu kapıdan geçmek ise CHP’nin toplumu ikna edecek var olan sorunlara çözüm önerileri, politikalar ve toplumu ikna edebilecek bir kadro ile her daim toplumun önünde olmasıyla mümkündür.

Bugün Türkiye ekonomi başta olmak üzere yaşadığı sorunlar karşısında alternatif politikalar, çözüm önerileri ve bunlar konusunda toplumu ikan edecek güçlü kadrolarla toplum karşısına çıkmalıdır CHP.

Bunların yapılmadığı her gün, kaybedilmiş gündür.

CHP Genel Merkezi tarafından ortaya konulması gereken bu politik irade ve güç ancak İmamoğlu’nun 29 Mayıs 2023 sabahı ortaya koyduğu “değişim” iradesinin içinin dolmasıyla mümkündür.

5-6 Kasım 2023 olağan kurultay ile sadece genel başkan ve parti yönetimi değişmiştir.

Partinin politika yapma tarzında da, temel politikalarında da, parti içi iktidar ilişkilerinde de hiçbir değişim yaşanmamıştır.

Henüz erken denebilir, araya yerel seçim girdi denebilir ama bütün bunlar olsa bile “değişim” politikasının temellerinin ne olduğu konusunda bir ekibin çalışması pekala yürüyebilirdi.

Böyle bir çalışma var ve biz bilmiyorsak, bu partinin başarısı bizim eksiğimiz olur.

Özetle partinin yerelde iyi belediyecilik uygulamalarıyla, genel merkezde iktidar alternatifi parti çözüm öneriler ve programlarla tartışılmadığı, tersine olası cumhurbaşkanı adayları ile tartışılması parti için de adı geçen adaylar için de büyük sorundur.

Bu noktada en büyük sorumluluk parti lideri olarak Özgür Özel’e düşmektedir.

Yapması gereken, vakit kaybetmeden adaylık için adı geçenler ile bir toplantı yapmak ve her şeyi masanın üstüne koyması olmalıdır.

Aksi her gün CHP için kayıptır.

Unutmayalım, CHP değişim politikalarıyla değil, cumhurbaşkanı adaylarıyla anılıyor ve tartışılıyorsa burada sorun var demektir.

Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

Yorum Yazın

Murat Aksoy
Murat Aksoy

Bizi Takip Edin
Facebook
X (Twitter)
Instagram
Linkedin
Mastodon
Bluesky
Köşe Yazarları
İlter Turan
İlter Turan Türkiye’yi Lübnanlaştırma hevesleri yersizdir
Armağan Öztürk
Armağan Öztürk Alevi Açılımı
Osman Erden
Osman Erden Almanya- İsrail ilişkileri ve kültür sanat alanında ifade özgürlüğü (1)
Kübra Evliyaoğlu
Kübra Evliyaoğlu Unutmanın teolojisi: Kronos, Antigone ve küller arasında zamanın bedenini aramak
Erol Katırcıoğlu
Erol Katırcıoğlu Komisyon oturumları canlı yayınlansın
Hakan Tahmaz
Hakan Tahmaz Komisyon kuruluyor sorular çoğalıyor
Murat Aksoy
Murat Aksoy İktidarın Kürtlerle sınavı
Özgür Öğütcen
Özgür Öğütcen Gündelik Hayattaki Şiddet Üzerine
Çağhan Uyar
Çağhan Uyar Kılıç, kalkan ve ümmet: Türkiye'yi geçmiş nostaljisiyle yönetmek
M. Coşkun Cangöz
M. Coşkun Cangöz Yaz sıcakları Hazine’yi de vurdu: Borçlanma yakıyor!
SON GELİŞMELER
İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
instagram gel gel
Yeni Arayış
KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı