MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • GÜNDEM
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat
estheteclinic haber üstü reklam

Bir dava hikâyesi; Osman Kavala’nın yedi yılı

Ana SayfaSi̇yasetBir dava hikâyesi; Osman Kavala’nın yedi yılı
Bir dava hikâyesi; Osman Kavala’nın yedi yılı

Osman Kavala ve Ayşe Buğra’nın son yedi sene içinde yaptığı mülakatlardan, bu kitabın hazırlanması fikrini geliştiren Ertuğrul Günay’ın önsözünden, gazeteci Gökçer Tahincioğlu’nun Osman Kavala’nın yaşadıklarını yalın bir şekilde açıkladığı soru cevap kısmından ve Rıza Türkmen, Köksal Bayraktar gibi hukuk insanlarının metinlerinden oluşan kitap Türkiye’nin son yıllarda içine girmiş olduğu sürece dair birinci elden bir kaynak niteliğinde. 

16 Mart, 2025, Pazar 00:45
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Osman Erden
Osman Erden

Geçtiğimiz günlerde Ayşe Buğra ve Asena Günal editörlüğünde İletişim Yayınları tarafından “Bir Dava Hikayesi; Osman Kavala’nın Yedi Yılı” başlıklı kitap yayınlandı. Kitap Türkiye’nin son yıllarda içine girmiş olduğu sürece dair birinci elden bir kaynak niteliğinde.

Osman Kavala, 17 Ekim 2017 günü gözaltına alındı. İki hafta gözaltında tutulduktan sonra 1 Kasım 2017 günü tutuklanarak bugünkü adı Marmara olan Silivri Cezaevi’nde tek kişilik bir hücreye kapatıldı. Osman Kavala o günden beri tek kişilik hücrede yaşamını sürdürüyor. 

Osman Kavala, Gezi Direnişi’ni organize ettiği ve direnişin finansörü olduğu gerekçesiyle “hükümeti devirmek veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle “cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklandı. 

Osman Kavala 11 Ekim 2019 tarihinde 15 Temmuz darbe girişimine katılma suçlamasıyla yargılandığı davada delil yetersizliği gerekçesi ile tahliye edildi. 

Osman Kavala, 18 Şubat 2020 tarihinde Gezi Direnişi’ne yönelik suçlamalar doğrultusunda yargılandığı davada, 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliği ile aldığı karar ile beraat etti. Aynı gün Silivri Cezaevi’nden çıkarken gözaltına alındı. 

Osman Kavala, 19 Şubat 2020 tarihinde 2019’da tahliye edildiği dosya çerçevesinde 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı gerekçesiyle yeniden tutuklandı. 

Osman Kavala, 9 Mart 2020 tarihinde üçüncü bir suçlama ile askeri ve siyasi casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 

Osman Kavala, 20 Mart 2020 tarihinde 15 Temmuz darbe girişimine katıldığına yönelik davadaki tutukluluk halinden ikinci kez çıkarıldı. 

Osman Kavala, 29 Eylül 2020 tarihinde askeri ve siyasi casusluk yaptığı ve 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı suçlamalarıyla 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. 

Osman Kavala, 22 Ocak 2021 tarihinde tek kişilik hücresinde yaşarken İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda Gezi Davası’ndaki beraat kararının kaldırıldığını öğrendi. 

Osman Kavala, 25 Nisan 2022 tarihinde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda “Türkiye Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme” suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2020 yılında tutuklanmasına gerekçe olan askeri ve siyasi casusluk davasında ise delil yetersizliği gerekçesi ile beraat etti.  

Osman Kavala, 28 Eylül 2023 tarihinde tek kişilik hücresinde yaşarken 3. Yargıtay Ceza Dairesi’nin Gezi Direnişi’ne yönelik davada almış olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onandığını öğrendi. 

Türkiye’nin son dönemde içine girmiş olduğu barış havası içinde kimsenin isminden bahsetmemesi nedeniyle yazının ilk bölümündeki paragraflar ısrarla Osman Kavala’nın ismiyle başlıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Ayşe Buğra ve Asena Günal editörlüğünde İletişim Yayınları tarafından “Bir Dava Hikayesi; Osman Kavala’nın Yedi Yılı” başlıklı kitap yayınlandı. Yukarıdaki olaylar dizisi kitabın “Osman Kavala’ya Yönelik Suçlamaların ve Tutuklamaların Özeti” başlıklı bölümünün özetidir. 

Osman Kavala ve Ayşe Buğra’nın son yedi sene içinde yaptığı mülakatlardan, bu kitabın hazırlanması fikrini geliştiren Ertuğrul Günay’ın önsözünden, gazeteci Gökçer Tahincioğlu’nun Osman Kavala’nın yaşadıklarını yalın bir şekilde açıkladığı soru cevap kısmından ve Rıza Türkmen, Köksal Bayraktar gibi hukuk insanlarının metinlerinden oluşan kitap Türkiye’nin son yıllarda içine girmiş olduğu sürece dair birinci elden bir kaynak niteliğinde. 

Osman Kavala’nın Türkiye’nin kültür sanat alanındaki rolü, bu rolü yüzünden cezalandırılması, kitapta yer alan mülakatlardaki görüşleri bir sonraki yazının konusu olacak. 

Türkiye’nin son dönemde içine girmiş olduğu barış havası içinde kimsenin isminden bahsetmemesi nedeniyle yazının ilk bölümündeki paragraflar ısrarla Osman Kavala’nın ismiyle başlıyor. 

Osman Kavala, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay, Tayfun Kahraman’ın özgürlüklerine kavuşacağı günlerin umuduyla…

  • Kanal İstanbul’un Türkiye’nin sanat çevresiyle olan ilgisi… Kanal İstanbul’un Türkiye’nin sanat çevresiyle olan ilgisi…
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?
Bir Dava Hikayesi; Osman Kavala’nın Yedi YılıGezi DirenişiOsman KavalaMine ÖzerdenÇiğdem MaterCan AtalayTayfun Kahraman

Yorum Yazın

e-bülten sağ blok
Osman Erden
    Osman Erden

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy Şirin: Bu kitabı alamayacak babalara ücretsiz ulaştırmak istiyorum
    Bahattin Yücel
    Bahattin Yücel İsrail-İran ve Ortadoğu
    Burak Can Çelik
    Burak Can Çelik İsrail-İran geriliminde yeni perde: Son gelişmeler ve bölgesel yansımalar
    Tunay Şendal
    Tunay Şendal İsrail-İran Savaşı’nın dinamikleri ve Türkiye
    Mehmet Hasgüler
    Mehmet Hasgüler Bir AİHM kararı: Kara haber mi müjde mi?
    Gülseren Aydın
    Gülseren Aydın Meltem Arıkan oyunlarına feminist bakış
    Ali Kılıç
    Ali Kılıç BOP tıkır tıkır işliyor: Sessiz kartlar, derin hesaplar
    Hakan Şahin
    Hakan Şahin İsrail’in İran Saldırısı Türkiye’ye Neler Söylüyor?
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş Yetimhane dünyanın en ilginç mimari koruma projelerinden biri olabilir
    Turgay Bozoğlu
    Turgay Bozoğlu Nükleer gölge ve ekonomik fırtına: Yeni bir krize hazır mıyız?
    Çağatay Arslan
    Çağatay Arslan Bir dostu ölü götürmek
    Bahar Akpınar
    Bahar Akpınar Penelope’nin örgüsünden bugünün kadınlarına: Oyalanmanın, hatırlamanın ve direnmenin ritmi
    Bekir Ağırsoy
    Bekir Ağırsoy 1988-89 En Güzel Futbol Sezonu(muz) (2): Başka türlü bir şey
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz Ferdi Zeyrek’in cenaze töreninin çoklu anlamı 
    Burcu Ağca Karakaya
    Burcu Ağca Karakaya Kopya çekmedim, sadece kendi algoritmamı kullandım!
    Buse Ayazma
    Buse Ayazma Duygusal zekalarımız savaşsın isterdim ama…
    Betül Özdemir Güran
    Betül Özdemir Güran Ötekiyle aynı arasında nefes aralığı: Cehennemden aşka bir yolculuk
    Mesut Balcan
    Mesut Balcan Acının estetiği ve gerçekliği: Werther'den Müslüm Baba'ya uzanan çığlıklar ve acının ortak dili 
    SON GELİŞMELER
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    İhraç edilen teğmenlerin avukatlardan açıklama
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Yalova'da tersane işçileriyle bir araya geldi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    MSB kararını açıkladı: Teğmenler TSK'dan ihraç edildi
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    DEM Parti İmralı Heyeti’nden Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret etti
    instagram gel gel
    tanpınar haber altı
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı