MENU
  • ÇEVİRİ
  • YORUM
  • YARGI KRİZİ
  • PİYASALAR
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EDİTÖRDEN
  • SPOR
  • KÖŞE YAZILARI
  • DOSYA>Seçimin Ardından
  • GENEL
  • KİTAP
  • DOSYA>Avrupa'nın Seçimi
  • DOSYA>Emekliler
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • E-Bülten
Yeni Arayış
Yeni Arayış
Yeni Arayış
  • ANA SAYFA
  • KÖŞE & YORUM YAZILARI
  • KATEGORİLER
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • DIŞ POLİTİKA
    • KÜLTÜR SANAT
    • HUKUK
    • TEKNOLOJİ
    • PSİKOLOJİ
    • FELSEFE
    • KENT
    • EDEBİYAT
    • SAĞLIK
    • ASTROLOJİ
    • GEZİ
    • SÖYLEŞİ
    • EKOLOJİ
    • MEDYA
    • EĞİTİM
  • KÜNYE & İLETİŞİM
Kapat

İran dini lideri Ali Hamaney: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız

ANA SAYFAGÜNDEMİran dini lideri Ali Hamaney: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız
İran dini lideri Ali Hamaney: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız
04 Ekim, 2024, Cuma 15:08
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Yeni Arayış
Yeni Arayış
yazı içi reklam

İran dini lideri Ali Hamaney bugün 4 yıl sonra ilk kez Cuma hutbesinde açıklamalarda bulundu. Hamaney, İslam ülkelerinin birlik olması gerektiğini söyleyerek, "Acele etmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu hesaplayacağız. Siyonist rejime saldırımız en hafif ölçekli saldırımızdı" dedi. Hamaney, gerekirse İsrail'i yine vuracaklarını söyledi. Hamaney, Hamas'ın İsrail'e yönelik 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısının meşru bir eylem olduğunu, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının da aynı şekilde meşru olduğunu kaydetti.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2020'den bu yana ilk kez Cuma hutbesi verdi.

Hamaney'in konuşma yaptığı alanda, İsrail saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın dev posterleri asıldı. Binlerce İranlıya hitap eden Hamaney, "İsrail'e en hafif yanıtı verdik, gerekirse yine vuracağız" dedi.

İran'ın geçtiğimiz salı günü (1 Ekim) İsrail'e yönelik füze saldırısının meşru bir eylem olduğunu söyleyen Hamaney, "Siyonist rejime saldırımız en hafif saldırımızdı. Siyonist rejim durmadan suç işliyor. Bu rejime karşı her türlü önlemin alınması gerekir. Acele etmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu hesaplayacağız. Tereddüt de etmeyeceğiz. ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerine birlikte hareket etme çağrısı yapan Hamaney, İsrail ve ABD'nin bölgedeki zenginlikleri ele geçirmek istediğini kaydetti.

Öte yandan Hamaney'in konuşması sırasında kürsüde silah bulunması ve Hamaney'in zaman zaman silah namlusunu eline alması dikkat çekti.

Hamaney, özetle şunları söyledi:

"İslam dünyasının bütün olması temel hedef olmalı. Müslüman ülkeler birlik olmalı. Kendi aralarından bütünlük oluşturmalılar. Bu birlikle her türlü düşmanı yeneriz. Bir de dünyanın kötülerinin, İslam'ın düşmanlarının stratejileri var. Onlar bölmek ve yönetmek istiyorlar. Kendi aramızda ayrılmamızı istiyorlar. Bu strateji İslam ülkelerini bölüyor. Düşman bu stratejiden vazgeçmedi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin düşmanı, Filistinlilerin de düşmanıdır, Mısır'ın da düşmanıdır, Lübnan'ın da düşmanıdır. Suriye'nin de Yemen'in de düşmanıdır. Düşman aynı. Yüzleri farklı ama düşman aynı. Bazılarında psikolojik savaş uyguluyorlar, bazılarında ekonomik savaş, bazılarında bomba yağdırıyorlar, bazen de gülümsemeyle bunu yapıyorlar. Düşman aynı, emir tek yerden geliyor.

Bu, bütün İslam dünyası için çok ciddi bir alarm. Birlik olmalıyız. Bugün Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerimize dayanışma göstermeliyiz.

"İSRAİL'E SALDIRIMIZ YASALDI VE EN HAFİF TEDBİRİMİZDİ"

Filistin halkı kendini savunma hakına sahip. Hayatlarını darmadağın ettiler Filistinlilerin. Filistin Filistinlilere aittir. Bu işgalciler nereden geliyor? Bu işgalcilere karşı durmak Filistinlilerin en doğal hakkı. Hiçbir mahkeme Filistinlileri yargılamaya, onları baskılama hakkına sahip değil. Kimse İsrail'i yasallaştırma hakkına sahip değil. Kimse Lübnan'da yapılanlara hukuka uygun diyemez.

Tüm bu saldırılar uluslararası hukuka aykırı. Filistin ve Lübnanlıların kendini savunma hakkı var.

Birkaç gün önce bizim silahlı kuvvetlerimizin yaptığı saldırı tamamen meşrun ve yasaldı. Siyonist rejime saldırımız en hafif saldırımızdı. Siyonist rejim durmadan suç işliyor. Bu rejime karşı her türlü önlemin alınması gerekir.

Acele etmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu hesaplayacağız. Tereddüt de etmeyeceğiz."

  • İran'dan İsrail'e füze saldırısı, Tel Aviv’de silahlı saldırı İran'dan İsrail'e füze saldırısı, Tel Aviv’de silahlı saldırı
Yazarlar sayfasını izyeret ettiniz mi?

İlgili Makale

Ceren Gürseler Solak
Ceren Gürseler Solak

Savaşın 1. Yılında İsrail savaşı Orta Doğu’ya yayıyor

İranHamaneyİsrailcuma hutbesi

Yorum Yazın

yazı altı ebülten
Yeni Arayış
    Yeni Arayış

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    X (Twitter)
    Instagram
    Linkedin
    Mastodon
    Bluesky
    Köşe Yazarları
    Armağan Öztürk
    Armağan Öztürk Terörist İsrail Türkiye’ye saldırabilir mi?
    Murat Paker
    Murat Paker CHP üzerinden narsisizm, haset ve politik liderlik
    Başak Yağmur Eray
    Başak Yağmur Eray Biz ne yaşıyoruz, biz ne yapıyoruz?
    Kübra Evliyaoğlu
    Kübra Evliyaoğlu Gösteri toplumu: Yaşamı geri alabilir miyiz?
    Hakan Tahmaz
    Hakan Tahmaz CHP’nin direniş maratonu ve Türkiye’nin yol ayrımı
    Erol Katırcıoğlu
    Erol Katırcıoğlu Parti değiştiren başkan, başkanlığı da bırakmalıdır!
    Murat Aksoy
    Murat Aksoy CHP yönetiminin hiç mi suçu yok?
    Hasan Çetin
    Hasan Çetin Bunsen Komite Raporu: David Koridoru ve Suriye’de Adem-i Merkeziyet
    Sema Erder
    Sema Erder Yolsuzluktan isyana: Devlet-Toplum ilişkilerinde meşruiyetin sorgulanması*
    Eser Karakaş
    Eser Karakaş Voleybol, basketbol, futbol, Ali Koç, liyakat, rekabet
    Korhan Gümüş
    Korhan Gümüş 6-7 Eylül Sergisi’ne yapılan saldırı kendisini nasıl deşifre etti?
    Yüksel Işık
    Yüksel Işık 12 Eylül’ü yenersek, geleceği kazanırız
    Akın Özçer
    Akın Özçer Yanlışta ısrar
    Murat Kartalkaya
    Murat Kartalkaya Beleş darının güvercini çok olur!
    Çağhan Uyar
    Çağhan Uyar Kemal Bey’e açık mektup
    instagram gel gel
    Yeni Arayış
    KünyeGizlilik PolitikasıE-BültenRSSSitemapSitene EkleArşiv
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDIN

    Yeni Arayış | Onemsoft Haber Yazılımı